GOTT NYTT ÅR !!

Vill bara önska alla kära och trogna läsare ett GOTT NYTT ÅR !!

Nu ska vi ta och börja göra oss i ordning inför kvällen... vi ska hem till Tobias bror på middag och ha det trevligt.. !!
Emma, Peter och deras lille Oliver kommer också dit så barnen får två kamrater att leka med ikväll... =)

Här har det annars vart full rulle idag... måste ju se till att få avsluta året så bra som möjligt... =) Jag och tjejerna har börjat röja på deras rum... köpte ju lite mer backar till deras leksaker igår och så köpte vi ju ett par hyllor som vi har hängt upp...så nu börjar det ta sig =) Tobias och hans pappa har röjt massor bakom huset så nu känner vi knappt igen oss här hemma längre... men bra blir det... =) Dom har tagit ner en massa träd och fått bort sly och annat... och på lördag kommer Mats hit och hjälper oss att få bort en del stora träd som står in mot huset... sen har vi fått tänt en fin nyårsbrasa av en massa ris och sly... så nu står vi här i vårat sovrumsfönster och tittar på våran mysiga nyårsbrasa =)

men som sagt.... klockan börjar springa iväg så time to run....


Ses nästa år... !! =)

// Linda

MVC och IKEA

Idag har vi vart ute på vift...

Först blev det ett stopp i Färgelanda för ett besök hos barnmorskan... bebisen växer som den ska och mitt järnvärde hade äntligen höjt sig rejält... det var skönt att höra... Å nu har den även fixerat sig... så det enda folk säger till mig just nu är KNIP en dag till !!! =)

När vi vinkat hejdå satte vi oss i bilen för färd mot Göteborg och IKEA... det var ju nämligen så att Felicia fick pengar i julklapp till en säng... så nu skulle den inhandlas... !! Fick även tag i lite hyllor som vi ska ha på barnens rum, sen en grind till trappen och lite annat smått och gott..

Nu ikväll har vi fått upp sängen här... än så länge har hon inte smitit... men vi får väl se hur det går... =) Hon är jätte stolt över sin nya säng... tyckte den var jätte fin... =) Imorn ska vi ta tag i hyllorna och det... men det hann vi inte med ikväll...

Jag och Tobias har spelat lite BINGO... dock utan vinst... , ätit lite varma mackor och haft det trevligt och avkopplande uppe i soffan... !! Nu är Tobias i farten med att bygga ihop grindar och annat som vi köpte... jag ska väl kanske gå och vara med på ett hörn jag me...

Sen ska vi nog ta och leta upp sängen här... det kommer ju en dag imorn med....

Natti natti...

// Linda


Ny karriär ?

Bara någon enstaka dag kvar på år 2008 men jag kan konstatera att det har vart ett bra och händelserikt år...

Slutet blev ju allt annat än vad vi hade tänkt oss... men nu verkar det mesta ha löst sig och allt är i sin ordning igen ... !! =) Men vi satt här hemma igår och konstaterade att det enda som vi trodde skulle kunna ändra våra planer det är det enda som inte har hänt... *s* Och det handlar ju naturligtvis om den lilla krabaten som ännu ligger kvar i min mage... och glad är jag för det... !! =)

Annars har året vart fullbokat... man har haft saker att göra från morgon till kväll nästintill varje dag... !! Dom saker jag tar med mig i minnet från 2008 är :

Flytten ut till huset i januari
Byte av köket i januari
Örebroresan på Alla hjärtans dag
Köpte Ebba
Bygge av hundgård och lekstuga under våren
Första husvagnssemestern till kusten
Husvagnshelgen i Varberg och Fun City
O-ringen i Sälen
Husvagnssemester i Kolmården och Astrid Lindgrens värld
La golv och tapetsera i köket under hösten
Fick kattungarna... en befinner sig ju dock i himlen numera
Vann en DM sprint tävling i D21
Lärt mig planera bättre då jag nu gått sjukskriven i nästan tre månader...
Insett att det går rätt lätt att städa när man städar oftare... =) Roligare då med.. !! ;)
Fått fram julsakerna i tid... nytt rekord.. !! =)

Sen har det naturligtvis hänt en massa mer saker... men det är väl dom största i allmänhet.. !!

Idag har jag börjat en ny karriär som politiker... *s* Nä jag vet nog inte riktigt än vad det är jag har gett mig in på... men jag har i alla fall vart på ett kommunstyrelsemöte idag... kul att få se va som händer innanför dörrarna på kommunen.. sen om det blir någon karriär inom det är ju alldeles för tidigt att säga... men prövar man inte så kan man ju aldrig få reda på det i alla fall...

Nä nu ska jag gå och laga mat....

tjingeling...

// Linda


Denna julen blev inte riktigt som man tänkt sig...

Igår var vi ute i Kungshamn hos mormor och morfar och firade deras 50-åriga bröllopsdag... tänk 50 år... herre... det är ju hur lång tid som helst... !!

Var jätte trevligt och väldigt kul att träffa min morbror som jag ser alldeles för sällan... God mat och jätte bra barnvakter i form av mina bröder och mina kusiner... =)

Men kvällen slutade dock inte lika roligt... Felicia har under en veckas tid haft en väldig hosta... och under kvällen blev den bara värre och värre.... så när vi satte oss i bilen hann vi inte många kilometer förrän hon hostade såpass mycke så hon spydde... hon hosta och hosta och hosta... och in i mellan var det så att hon nästan inte fick luft... ringde till akuten och blev kopplad till sjukvårdsrådgivningen... men där var det så hög belastning så dom kunde inte ta emot samtalet... typiskt... ringde till mamma och rådfrågade men hon tyckte vi skulle åka in till akuten för Felicias hosta var ju inget vidare... och så blev det... svängde ut på motorvägen och satte fart mot akuten på Näl !!

Där blev vi denna gången mottagna med ett leende.... det kändes ju bra i alla fall.. och efter ett tag i väntrummet var det våran tur att få följa med in... dom tog en massa prover på Felicia och så fick hon andas in ventulin (stavas de så ?) för att vidga luftrören... Vi träffade en rad olika sköterskor och doktorer under dom kommande timmarna... men alla hade bara en sak att säga.. VILKEN DUKTIG TJEJ !! Dom tog blodprover, dom lyssnade på henne, hon fick medicin med mer med mer men inte ett ljud... inte en protest ifrån hennes sida.. hon satt snällt och gjorde som dom sa.... Så stolt över min lilla tjej... även den stora tjejen skötte sig exemplariskt... och doktorn fick till och med visa med stetoskopet på henne hur han skulle göra på Felicia... sen fick dom varsin sak för dom var så duktiga och så fick dom varsin glass... det var dom värda !! =) Tillslut kom doktorn tillbaka med provsvar och annat och då ville dom behålla Felicia där över natten... Så det var bara för mig och Felicia att knalla bort till en utav barnavdelningarna och få ett rum där... Tobias och Emilia följde med bort och kikade vart det var nånstans innan dom åkte hemåt... men det blev ett jobbigt farväl.... Emilia var väl medveten om att hon skulle åka själv hem med Tobias men det klart att det ändå var jobbigt och åka utan sin mamma... sen var ju klockan halv tre på natten och det gjorde det ju inte lättare direkt... så med gråten i halsen sa Emilia hejdå... och då skar det i hjärtat på mig...min lilla skrutta.... Sen hade min lilla skrutta oroat sig för sin syster... direkt när hon och Tobias hade kommit ut i bilen hade hon kommit på att Felicia inte hade någon pyjamas med sig... tänk att en liten fyraåring kommer på en sådan sak mitt i natten när hon precis har torkat tårarna efter att ha fått lämna sin mamma och är så trött så hon knappt kan hålla sig vaken.... helt fantastiskt.. !!

Natten blev rätt lugn... dock utan någon direkt sömn... en timme på sin höjd tror jag att de blev... *gäsp* Hade en jätte trevlig nattsköterska som var inne ett par gånger och kollade till Felicia... sen blev det en lång morgon.... tog mig lite frukost medans jag väntade på att Felicia skulle vakna.. tillslut vaknade Felicia och då såg jag till att hon fick i sig lite frukost... sen kom det sköterskor från höger och vänster och tittade hur det var med henne... dom hade visst lite att göra idag så dom gick om varandra... *s* Det första Felicia frågade mig när hon vaknade var om vi inte kunde åka till Emilia.. hon saknade sin Emilia.... *Å vad jag älskar mina goa tjejer* sen blev hon jätte ledsen när jag berättade att vi fick vara kvar där ett tag till... men det gick rätt fort över när det kom en sköterska och frågade om hon ville måla lite... för det ville hon... =) Men när hon tröttnat på att måla efter ett tag så berättade hon för mig att hon var bra så att vi kunde åka hem...och så började hon gråta igen... hon ville verkligen inte vara kvar där mer... stackars lilltjejen... tillslut kom Tobias äntligen dit... efterlängtad av oss båda... =) Å efter en liten stund kom ronden och då fick vi lite recept på medicin utskrivna och sen fick vi lov att åka hemåt.... Felicia fick en julklapp med sig från avdelningen... =)

Åkte ner till Överby för att hämta ut medicinen... å ja... det var ju mellandagsrea insåg vi... och man kunde verkligen tro att det var det på apoteket med... !! När vi efter många men fått tag i medicinen och var på väg till bilen igen möter vi ingen mindre än Thomas Sandin... så han hade visst pengar till att handla... intressant... !! Men att hälsa på sin dotter som han saknar så det klarade han visst inte av... fast jag tror han blev lite paff över att möta mig där... han fick väldigt bråttom därifrån... *s* Ska bli kul att se vad han har å säga nästa gång han ringer... han ville ju så gärna träffa barnen nu över jul... ha ha ha... vilket skämt... !!!

Nä nu ska jag stupa i säng... är trött så jag somnar stående om jag inte skyndar mig...

// Linda



Mina underbara tjejer.... Ni betyder allt för mig !!

Det blev julfirande trots magsjuka !!

Julafton förbi för detta året men än har vi många ställen kvar att besöka innan lugnet lägger sig igen...

Idag var det egentligen tänkt att vi skulle vart iväg till Tobias mamma.... men hans ena bror var lite rädd för magsjukan som går här nere så det blev framflyttat till på söndag om inget mer inträffar...

Så dagen har vart lugn hemma... mina syskon har vart här och vi har spelat en massa spel... varav två av spelen fick bröderna i julklapp igår... roligt att spela lite nya spel... Barnen har lekt med sina nya leksaker... dom fick bland annat en bondgård som vi har byggt upp här... Sen fick Emilia en diskmaskin som har gått varm här och Felicia fick en liten ponny som hon kan ta febern på med mer..

Igår på julafton så trotsade vi magsjukan... för inte kan man missa tomten... !! Jag och Tobias hade ju piggnat på rätt bra under natten... så det gick ju faktiskt att få i sig lite frukost och så... men vi hann inte så mycket mer innan mamma ringer och berättar att mina bröder ligger hemma i magsjuka... men dom hade fått det lindrigt så dom hade bara spytt ett par gånger... dom mådde ju inte nåt vidare så men vara med och sitta nere i soffan under eftermiddagen / kvällen klarade dom av... så det blev ju julfirande tillsammans med familjen och lite släkt som planerat... =)

Förmiddagen blev det en tur ner till Uddevalla för att få tag på lite blomgrupper och annat som vi från början tänkt inhandla under tisdagen... men så blev det ju inte då vi bägge blev liggandes i magsjuka... men vi fick utan några större problem tag i det vi skulle ha och det gick ganska fort och smidigt... åkte hemöver och lämnade av lite granna här och där på vägen... det var uppskattat.. =) Sen blev det en snabb dusch innan det bar iväg hem till mamma för att se på Kalle Anka... Felicia brydde sig inte så mycket om det men Emilia tittade på det mesta i år... =)

Efter Kalle Anka blev det mat.. och det var riktigt gott... dagen innan hade man ju levt på tre glas nyponsoppa och tre clementiner... så sakta och säkert fick jag i mig en full tallrik med julmat.... *mums* Allteftersom folket hade ätit upp så samlades vi i soffan i väntan på tomten... och tillslut fick vi syn på han utanför fönstret... Felicia var till en början väldigt rädd... men det vände och i slutet kramade hon faktiskt tomten gång på gång... =) Emilia vågade sig dock inte på någon kram... men att gå fram själv och hämta paketen och att sitta i knät gick fint.. =) (Kommer bildbevis inom kort) Barnen fick en massa paket.... det var alltifrån filmer, pussel och böcker till dockor, diskmaskiner och en bondgård.

När sedan julklapparna var öppnade gick vi vuxna in i köket för lite kaffe och kakor... och sedan blev det dags att spela julklappsspelet... har aldrig förr spelat det men det var faktiskt riktigt roligt... jag och Tobias gick dock inte vinnande ur det.. men man kan ju inte vara på topp jämnt... =)

Mamma gjorde sig sedan klar för att åka till Färgelanda där hon skulle sjunga i kyrkan med kören.... Emilia och Felicia började bli rätt trötta men dom ville bestämt med till kyrkan för att se och lyssna på mormor så vi stannade kvar ute på Frövik ett tag till.... Jag och mina syskon började spela på ett av spelen mina bröder fick.. men vi fick aldrig någon klarhet i det riktigt... ( det var först i dag det gick bättre ) och tillslut var det dags att packa in oss i bilen för att åka till Färgelanda...

Det var massa folk i kyrkan... trodde verkligen inte det var så många som gick till kyrkan mitt i natten på julafton... men se där hade jag fel... Barnen höll sig vakna och var jätte duktiga... dom tyckte det var jätte kul att se mormor... men sen när det var slut då ville dom allt hem till sina sängar.... Jag vet dock inte vem det var som var tröttast i kyrkan... om det var Tobias eller prästen... för båda var nog lika nära på att somna... *s* Men det var i alla fall väldigt vackert i kyrkan och roligt att se mamma och dom sjunga... !! Sammanfattningsvis var det en lyckad julafton trots magsjuka som hägrade lite här och där och att avsluta julaftonen i kyrkan var ju något nytt för mig.... men inte fel på nåt sätt !!

Imorn blir det en tur till kusten då vi är bjudna till min mormor och morfar som firar 50-årig bröllopsdag !!

Tack för alla julkort och alla julklappar jag / vi hittills har fått !!!
 God fortsättning till er alla !!!

// Linda

Skiftbyte hela natten

Gårdagen blev en stressig sådan...

Först på förmiddagen åkte vi hem till mamma för att hämta gran... hittade en riktigt fin gran.... =) Sen blev vi inbjudna på fika av Mats och det tackade man ju inte nej till....

Tog med oss Emil och så åkte vi hemåt.. Emil skulle nämligen ner till stan och handla dom sista julklapparna och jag skulle ner till stan och besöka min gammelfarmor på sjukhuset så då kunde ju Emil lika gärna åka med mig som att ta bussen.... lämnade av Tobias och barnen hemma och så åkte vi vidare ner mot Uddevalla.. Emil följde med upp till Elna och hälsade på... var så roligt att se henne... men det gjorde ont i hjärtat när man såg hur ledsen hon var... nu i juletider och allt.. då är det inte roligt att tillbringa dagarna ensam på ett sjukhus....

Åkte vidare ut till torp och dit hade resten av svenska folket med hittat kunde vi konstatera.... men dom första paketen löste vi rätt lätt och smidigt... det roliga började sen när vi skulle bort till systembolaget och den änden av torp... då satt vi först fast mitt inne i rondellen...bilköer åt alla håll... å sen kön inne på systemet var ju nästa utmaning... får dock ett samtal hemifrån under tiden jag står där i kön.... Tobias ringer och meddelar att vi ska hålla oss därifrån... han har fått magsjuka.... blev då genast viss panik med tanke på att barnen behövde få i sig mat och jag skulle vara hos mamma och hjälpa henne på jobbet klockan sex... men det var ju bara å ringa till mamma och berätta hur det låg till.. sen blev det bråttom hemöver för att få lagat lite mat till tjejerna och sen fick jag stoppa dom i säng innan jag kunde åka in till Färgelanda igen....

Första timmen var det rätt dött... men bröderna, Mats och mamma var ju där så vi roade oss på egen hand.. =) Sen kom det lite folk och då blev det en del julklappsinslagning... Sen anlände även syster yster till skogarna och då blev det genast liv i luckan... så allt var som vanligt... *skönt* Efter vi stängt butiken så åkte jag vägen om min kära svärmor för att hämta med mig lite saker hem... blev kvar där och prata en stund och sen när jag satte mig i bilen igen kände jag att allt var inte som det skulle... det började gå vågor i min mage.... den enda tanken som då existerade i mitt huvud var: Måste ta mig hem.... å de klarade jag men det var inte mer än så.... så hela natten har vi avlöst varandra på toaletten... avskyr verkligen magsjuka...

Vet inte hur jag har överlevt denna dagen hittills... för fräsch är ju synd å säga att man är... min mage skriker efter mat men ja får nästan inte i mig nåt... det tar liksom stopp... mår dåligt som bara den och fryser så jag tror jag ska skaka sönder... Det var ju inte så här jag ville fira jul... Barnen har fått klara sig på egen hand till största delen idag... men det har gått bra... dom har målat, lekt och sett på film och vart riktigt snälla...=) Jag och Tobias har legat mer eller mindre medvetslösa i sängen varvat med soffan större delen av dagen...

Håller nu alla tummarna för att dom där hemma ska ha klarat sig... men risken att dom har blivit smittade finns ju... men jag tror inte ens jag önskar min värsta fiende att må så här... för fy sjutton... !!

Naturligtvis fick man ett telefonsamtal idag från ingen mindre än Thomas Sandin... det närmar sig ju jul som ni vet... men det var ett ovanligt lugnt samtal... han ville väl träffa barnen nån dag i mellandagarna... men han var samtidigt medveten om vad som gäller... han får inte träffa några barn innan han skrivit på papprena om ensam vårdnad... Så nu håller jag alla mina tummar för att han enkelt och smidigt ska gå med på detta... men det verkar som att han är på väg att ge med sig.... kanske kan bli en god jul trots allt... =)

Nä nu ska jag försöka samla ihop dom få krafterna som finns kvar i min arma kropp och ta in granen och klä den... ingen jul utan gran ju... =)

GOD JUL på er allesammans !!!

// Linda

Min säng

Det blev en lång natt.... Emilia spydde gång på gång på gång.... ja tror jag skurade hennes rum fem gånger på två timmar inatt... emellan gångerna så var jag nere och laddade en ny tvättmaskin och en ny torktumlare... och nångång försökte jag sova... men låg enbart på helspänn och hade inte alls ro att sova... Det var först vid sextiden imorse jag somnade... då fick jag sova hela två timmar... *jippie* kände mig allt annat än levande... men somnade sen om någon mer timme där på morgonen och det var inte fel...

Emilia och Felicia vaknade... Felicias säng var full av godsaker.. *blä* men det såg ut som det inte var direkt nygjort och hon verkade rätt så pigg... skönt att se... Emilia var rätt så pigg... men ändå inte helt fräsch.. och det fick vi bekräftat någon timme senare då hela vardagsrumsgolvet fick sig en mindre fräsch dusch... Å tvättmaskinen fick sig ännu lite mera jobb..
Sen har vi mestadels tillbringat dagen i vardagsrummet... jag har sneglat lite på skidor medans man har suttit på helspänn varje gång Emilia har hostat till... fick i dom lite lite lite nyponsoppa / blåbärssoppa med glass... men lite är ju bättre än inget alls... sen ville stackarna ha godis.. dom kom ju på att det var lördag... men jag har lovat dom godis imorgon om dom är bättre... godis var ju inte det bästa att stoppa i deras magar idag direkt... Emilia åt faktiskt en del till middagen sen... *roligt* Felicia åt väl lite sämre... men hon petade i alla fall i sig korven... sen har jag och tjejerna pysslat lite här på eftermiddagen... vi fick ju se till att hitta på nånting... så lite snögubbar har vi gjort... inte helt klara men en bra bit på väg i alla fall... och tjejerna fick måla kropparna på dom... det slogs dom nästan om... =) Sen blev det tidig säng och nu ska även jag leta upp sängen... känner mig som ett levande vrak....

Inatt ska jag sova i min säng igen.... så skönt !! =)

// Linda

Tvättmaskinen går varm...

Ja våran kväll blev ju inte som vi hade tänkt oss... Jag och Tobias hade precis förberett för lite god kvällsmat och sedan var det tänkt att vi skulle gå upp och se en film... men vi fick annat att göra... Emilia vaknade och hade spytt ner hela sängen... och det värsta av allt var att hon hade halva sitt rum i sängen... alla dockor, massa nallar, böcker... ja allt var nerspytt... Tobias tog in henne i duschen och jag började göra rent i hennes säng... men vi hann inte klart med det förrän Felicia gråter inifrån sitt rum... och ja... då såg det likadant ut därinne... så det var bara till att få in henne i duschen me och så när man var klar på Emilias rum så fortsatte man i Felicias.... Under tiden jag höll på att städa upp satt sen tjejerna inne i soffan i vardagsrummet... och då var det dags igen.. Emilia spydde ner hela golvet.... så nu har ja skurat golv, jag har tvättat, jag har sprungit fram och tillbaka med hinkar... skurat Emilias golv x antal gånger... tror hon har spytt en sju gånger nu.. har snart tappat räkningen... Jag är helt färdig... !!

Men man kan ju bara tacka gudarna för att det var idag som Ingemar kom hit och hjälpte oss med strömmen så jag nu kan köra tvättmaskinen och torktumlaren på samma gång... Har precis vart inne och startat en ny tvättmaskin... den får gå varm här inatt...

Nä man kanske ska försöka sova någon minut igen innan det är dags att springa in till nåt utav rummen igen.. har tagit upp täcke och kudde till soffan och ligger där inatt... slipper jag ju springa så långt i alla fall... !! Tobias han sover så gott... men trots att mina ögon går i kors har jag nästan inte ro att sova... man ligger på helspänn hela tiden... å hör man någon hosta så är man redan halvvägs uppe...

*gäsp*

Hoppas dom är bättre till morgonen...

// Linda

Slapp kväll...

Gårdagen vaknar jag jätte förkyld men det är bara att stå upp... en resa till Tjörn stod på planeringen...

Frukost och kläder på sen var vi klara för avfärd... åksjuk hela vägen till Tjörn... konstaterade att detta inte var min morgon direkt... mådde sen lite bättre när vi fått i oss lite fika ute hos Tobias morfar.. sen tog vi motorvägen på vägen hem och det gick bättre... =)

Tjejerna var totalt hopplösa igår... sådana dagar då man bara vill lämna bort dom... nästan så man kan betala för att bli av me dom... i alla fall för en stund... ute hos Tobias morfar skötte dom sig som tur var... men sen började det... dom lyssnade inte på ett ord av vad vi sa... bara gjorde tvärtemot.. men förhoppningsvis är dom snällare idag.. för dom fick sitt straff ... det blev ingen chokladkalender nämligen....

När vi väl fått i säng barnen igår kväll blev det lite småpyssel... lite bak och sådanat... Tobias konstaterade att de kändes mer verkligt att han lämnat boet där hemma då man nu själv pysslade med bak och annat... fast klippt navelsträngen från mamma det har han inte än... var så säker.. =)

Idag har barnen vart på dagis och där har dom haft julbord, dans kring granen och så hade Tomten vart där och besökt dom... Så med sig hem hade dom godispåse och en massa pyssel dom hade gjort... så dom var ganska nöjda med dagen på dagis idag !! =)

När vi kom hem satte barnen igång med att städa sina rum... dom ville nämligen se på film.. men det blev ingen film förrän dom städat rummen... så då blev det fart på dom... Så när rummen var färdigstädade fick dom sitt godis dom fått på dagis och så fick dom titta på film.... å det innebar lugn eftermiddag för mig och Tobias.. =)

Vi fortsatte med lite bak här idag me... sen fick vi ta itu med toaletten.. när vi bytte den för någon månad sen så var det nåt vattenlås eller vad det var som inte blev riktigt rätt... så det har verkligen luktat kloak därinne... men nu har vi fått fixat det så nu luktar det gott... ja så länge inte Tobias har vart där då... *s*

Kvällen har sen vart lugn här... har slappat framför tv:n... å det var inte dumt kan ja säga... känns som man har hållt igång från morgon till kväll nu dom senaste dagarna... men till morgonen är det fart igen... Barnen ska till dagis tidigt... enda fördelen med att lämna dom så tidigt är att jag slipper ge dom frukost.. =) Ska nämligen till barnmorskan tidigt till morgonen därav får jag lämna dom tidigare imorn... sen är det fullt schema som vanligt.... eftermiddagen ska vi till bvc å sen på kvällen ska vi ha glöggkväll här... det ska bli trevligt och gott.. =)

Nä sista rycket innan sängen som dom säger... för mig innebär det att starta en tvättmaskin.. =)

// Linda


Pepparkaksbak

Ännu en helg har passerat... denna helgen var det tredje advent och det var redan dags att tända det tredje ljuset... det är nästan skrämmande så fort denna månaden går...

December är lika lång som alla andra månader på året men den går tre gånger så fort om inte mer... *pust*

I helgen var det fullt upp... fast vi ändrade om schemat lite... och det är ja glad för... !! Så lördag förmiddag var vi hemma och tog det lugnt... Tobias föräldrar kom förbi... Tobias och hans pappa skulle försöka ändra om faserna här i huset lite granna men så gick det sönder någon grej så dom kunde aldrig få det helt klart.... Jag tittade lite på skidor och sedan pratade jag med Tobias mamma och målade med tjejerna... När dom sedan hade åkt vidare blev det bråttom... klockan hade ju sprungit på i vanlig ordning så det fick bli en pizza till middag idag... men det var uppskattat från alla håll... var ett tag sen vi åt det nu... =)

Åkte iväg till Ödeborg för att gå Tomtestigen... Mötte upp Tobias bror med familj, min mamma och mina bröder där och så traskade vi iväg... men det börjar visst bli tradition att gå fel på Tomtestigen... förra året gjorde vi det och i år hann vi bara ta fråga ett innan vi var ute på fel vägar och traskade... men efter vi hittat fråga fem var det bara att traska tillbaka... då i fel gåriktning... men tillslut kom vi fram till fråga två och då kunde vi vända om igen och fortsätta promenaden i rätt riktning.. =) Träffade på tomtar lite här och var under promenaden och när vi till sist nådde målet så satt där en tomte och tog emot önskelistor och delade ut godis till barnen... det var ju inte dumt... =) Inne fanns det även lotter att köpa... det var ju ett måste... och jag kan bara konstatera att vi har haft väldigt flyt vad gäller lotter nu det sista... på tio lotter vann vi två priser... =) Men sen var det bråttom iväg hemåt för att duscha och byta om.... en knapp timme hade vi på oss innan vi skulle iväg på nästa grej... Luciafest i Färgelanda... !! 

Med någon minuts marginal på vår sida anlände vi till Färgelanda duschade, ombytta och klara.... !! Började Luciafesten med att gå en tipspromenad där... det fanns både vuxenfrågor och barnfrågor och efter att jag läst första vuxenfrågan började jag nästan fundera på om jag inte skulle tagit en barnfrågelapp... ? Men det var bara gissa och gå vidare... någon fråga kunde jag ju faktiskt när jag kommit ett par frågor bort... men dom flesta hade ja inte en susning om... mamma och dom anlände... men fick ingen större hjälp där inte... så det var bara att gissa vidare... När tipspromenaden sen var avklarad satte vi oss till bords för att först se och lyssna på luciatåget... sen var det ett par som spelade för oss och efter det var det dags för lite magisk underhållning i form av trollkarlen Rufus... Mats var en av dom modiga i publiken som vågade låna ut sin hundralapp.... och därmed var han en hundralapp fattigare men däremot två femtiolappar rikare... =) Sen var det dans kring granen och efter det kom tomten med godis till barnen... Emilia sa det till mig att det var tur att det var lördag så hon kunde äta allt godis hon fått... =) Under kvällens gång hade det cirkulerat runt olika lotterier... vi hade tagit lotter på ett leksakslotteri och ett blomlotteri... å ja... även denna gången infann sig turen hos oss... två vinster på leksakslotteriet... och det var ju passande så tjejerna fick varsin grej.. !! =) Sen var det priser på tipspromenaden... å tydligen så kunde jag gissa rätt så bra denna kvällen då jag blev femma och därmed kammade hem ett pris även där... även Felicia fick pris på barntipspromenaden... så jag tror kvällen gick ihop sig för oss... *s*



Tjejerna hemma innan det bar iväg till Luciafesten



Tjejerna har hittat upp på scenen på festen...

På söndagen blev det en tur till Uddevalla för att gå på gammeldags julmarknad... tog sällskap med Reine, Linda och Jesper och traskade runt där bland stånden... Å när vi sen ansåg oss vara nöjda med julmarknaden traskade vi ner till ett Café för att ta en fika... det smakade riktigt gott med varm choklad då vill jag lova, för det var ingen värme ute på julmarknaden...

På kvällen kom pappa, Eva och Martin förbi en sväng... dom hade vart i Rotenäs och tog den här vägen förbi... Så tjejerna fick stoja av sig en stund innan det sen var dags att lägga sig...

Idag har tjejerna vart på dagis.... jag och Tobias tillbringade större delen av förmiddagen i garaget... men nu äntligen är han klar med pappas bil så vi kan köra iväg den... ett projekt avklarat och kan strykas från dom alla hundra projekten vi har... Sen på eftermiddagen när vi hämtat hem tjejerna blev det lite pepparkaksbak.... *mysigt* annars har dagen vart rätt lugn... Å nu ska jag snart krypa ner i säng... imorn ska vi ut till Tjörn en sväng och hälsa på Tobias morfar... skulle vart iväg dit för ett par veckor sen men det hanns aldrig med så nu får vi se till att det blir av.. !!



Felicia kavlar för fullt



Emilia trycker ut fina figurer i degen



Så här fint blir det !! =)



Full koncentration...



Nä dags att ta hand om det sista innan det är dags att släcka ner huset här....

// Linda

Luciafirande - 08

Nu har vi vart iväg på Luciafirande på dagis...

Men jag måste börja med att tacka min underbara älskling för att han satte i motorvärmaren och kupéfläkten... det var helt underbart att komma ut och sätta sig i en varm och skön bil.... Du är underbar !!

På dagis var det fullt av tomtar och lucior... även en och annan stjärngosse och pepparkaksgubbe... Tjejerna klädde snabbt i ordning sig och sen var det bara för mig att lämna över dom till fröknarna för att gå och sätta mig bland dom andra föräldrarna....

Å till sist hör vi vacker sång och in kommer alla dagisbarnen i ett jätte vackert luciatåg... dom sjöng en massa sånger och en del hade jag aldrig förr hört.. *kul med nytt* Å som traditionellt avslutar dom sen med att tåga ut i takt till Luciasången...

Efteråt bjöds vi alla på kaffe, saft, lussebullar och pepparkakor... Lussebullarna och pepparkakorna hade barnen vart med och bakat nu i veckan.... det smakade inte dumt alls.. =)

Men tiden går ju fort när man har roligt... Luciafirandet var över för denna gången och det var dags att åka hemåt... en del föräldrar skulle iväg på mer Luciafirande och en del skulle ju till jobbet... dagispersonalen fick återgå från tomtar till att passa barn igen... Å så var allt som vanligt igen !! =)



Tjejerna klara för Luciatåget



Här sjunger dom för fullt.... jätte duktiga var dom !!



Här tågar dom ut.... det var lite trångt på sina håll dock....



Två nöjda tjejer efter att ha lussat....

Tjuvstart till morgonen

Nu går det fort till jul... dagarna verkligen bara springer iväg... imorn tjuvstartar vi med Luciafirande på dagis... ska vara där redan klockan sju till morgonen... förstår inte vem det var som kom på att vi skulle börja mitt i natten...? *s* men men... Ska bli jätte roligt att se tjejerna i alla fall... de enda man har hört här hemma dom sista dagarna är ju en massa julsånger.. =)

Igår kväll var jag iväg till jobbet på julbord... jätte roligt att träffa alla arbetskamraterna igen, man saknar dom verkligen nu när man går hemma... mycke prat, skvaller och skratt blev de under kvällens gång... =) Sen fick jag årets första julklappar... men nä... jag har inte öppnat dom än !!

I helgen var det kalas för Sune... roligt att träffa släktingarna... saknade dock min gammelfarmor som dessvärre ligger på sjukhuset... Men får hoppas hon blir bättre så hon snart kan få komma hem igen !! Min kusin blev väldigt populär av mina tjejer så jag funderade ett tag på att anlita han som barnvakt... men när han sedan blev så trött av att leka med dom så han somnade i soffan så vet ja inte längre om det är en så bra idée ? =)

Tipspromenad hann vi med innan kalaset... dock ingen fika denna gången... men våran dröm om att vinna ett pepparkakshus till gick upp i rök ganska fort... för ju fler frågor vi passerade ju fler frågetecken bar vi med oss... väldigt svåra frågor om man frågar mig... men alltid härligt med en promenad i alla fall !!

Till helgen har vi som vanligt fullbokat schema...
På lördag har vi tänkt att hinna med julmarknad i Uddevalla, Tomtestig i Ödeborg och sen Luciafest i Färgelanda på kvällen... men det ska nog gå... =)
Söndag blir det årets sista tipspromenad... sen tar jag siesta.. !! =)

Nu ska jag vara duktig och komma i säng i tid så jag orkar upp till morgonen... men ska tvinga Tobias att sätta i motorvärmaren och kupéfläkten på min bil när han åker till jobbet så kanske det är lättare att ta sig upp så där onormalt tidigt... *s*

Natt natt på er allesammans !!



Nisse och Ebba myser tillsammans...

Dom två har blivit mycke tajtare sen Sotis försvann....

Min lilla Emilia har pratat om sin lilla Sotis hela dagen idag... sin lilla Sotis som är i himlen... men som tur var så får mamma och dom fler kattungar i dagarna här... så då får Emilia välja en ny kissekatt...

R.I.P

Våran lilla Sotis har blivit överkörd... Stackars min lilla Emilia, det var ju hennes katt...

Det känns som att allting tas ifrån henne... Hon blev ju väldigt fäst i sin pappa då jag låg på sjukhuset med Felicia... men sen försvinner han ifrån henne.... vi flyttar hit ut och hon blir jätte fäst vid Tobias katt... då försvinner den... Å nu fick hon ju en egen liten kissekatt som hon har lekt och grejat med massor... och så försvinner den....

Varför våran lilla Sotis ?




Här leker Emilia med sin lilla Sotis

Jag som trodde det var lugnt... *sucka*

Jag trodde att Thomas för en gångs skull lyssnat på mig... men ack så fel jag hade... =/
Idag ringde han och undrade när jag hade tid att komma dit upp... än en gång förklarade jag för honom att jag har nog redan satt min fot däruppe för sista gången... Än en gång fick jag förklara för honom att om han nu vill börja träffa sina barn och ha dom igen så är det på mina villkor... det är mina regler som gäller... !! Tillslut sa han att han skulle tänka på saken och så la vi på....

Varför ringer han nu och stör när han inte har gjort det på hela året... ?
Jo svaret är enkelt !!
Det är snart Jul !!

Men tyvärr har han inte vart snäll i år så det kom visst ingen tomte till honom.... ha ha ha... det vill säga; han får inte som han vill denna gången...

Både igår och idag har barnen vart på dagis... igår gick det knappt att få upp Tobias så det blev inte nåt större gjort här hemma... men idag fick jag upp han betydligt tidigare, fast ändå inte så tidigt som jag velat... Fick hängt upp lite kort och annat i alla fall....

Det är nämligen så att jag har x antal olika projekt på gång just nu.... ett är ju att få färdigstädat hela huset... men är nästan klar... allteftersom plockar jag ju även fram mer och mer julsaker.... och ju fler dagar som går ju mer pyssel och bak står på schemat och samtidigt som jag håller på med all städning och julpynt så har jag börjat röja i olika förråd, lådor och skåp med mera... Så idag hittade jag en massa tavlor och kort på barnen... Nu var det hög tid att även det kom upp på väggarna... jag skratta åt mig själv lite när jag stod där och grejade... Här hänger jag upp kort medans andra hänger upp julsaker... =)

Det har kommit lite snö här idag..fast bara så det precis täcker gräset... men så mycke ljusare det blir direkt !! =)

Nu ska jag ta mig en liten kvällspromenad med Ebba i snön... *härligt*

// Linda

Nyponsoppa med glass *mums*

Helgen har passerat och en ny vecka har startat... denna gången även en ny månad !!

Julen närmar sig med stormsteg, igår var det redan första advent.

Lördagen tillbringade vi mestadels nere i Ullared på Gekås... om det inte varit för mina fötter och min plånbok skulle ja kunnat vart kvar där än tror ja... *s* Det finns ju verkligen allting där nere... och priserna är ju som godis =) Lite smått och gott blev det i alla fall till hemmet här... men resans syfte var ju i huvudsak julklappar... Klädavdelningen där man i vanliga fall kan lägga massor av tid och massor av pengar hoppade vi i stort sett över... kollade bara efter ett fåtal saker som vi var ute efter och det fann vi, så det var snabbt och lätt avklarat.. =) Sen kom vi in på leksaksavdelningen, där lade vi desto mer tid och pengar denna dagen... men fick även inhandlat i stort sett alla julklappar *tummen upp*

Till oss här hemma fick jag tag i nya handdukar till toaletterna, toalettrullshållare som jag länge vart ute efter, tvättkorgar som vi verkligen vart i behov av, stolsdynor till köket, lampor att ha bakom våra hörnsoffor, julgardiner till farstun och en massa annat smått och gott.. =)

När vi sedan efter ett antal avklarade timmar inne på varuhuset kom ut till bilen och skulle lasta in alla våra fynd då började det roliga... Hur skulle vi få plats med allt... ? När bagaget var fullt upp till taket stod det fortfarande fem fulla kassar kvar i kundvagnarna och då hade vi även fällt ett av sätena.... hmm... började med att packa om lite och packa ur lite ur en del kassar så det tog mindre plats.... och tillslut kunde vi stänga igen bagaget och dörrarna, men det var precis... Nu kom nästa grej... vi skulle ju förbi Ikea på vägen hem, syrran mumlade nåt i baksätet om att det kunde vi glömma, vi fick ju inte plats med mer saker... men grejen var den att vi lovat köpa med oss ett skåp hem åt Tobias mamma så vi var tvugna in på Ikea... stannade till på Ikea i Kållered då vi hört på ryktesvägar att dom byggde om i Bäckebol så där var hopplöst att handla... först blev det ett besök i restaurangen då våra magar kurrade en del... när vi satt där och åt får jag syn på ett känt ansikte, dock fick jag aldrig hejat på henne då jag inte hittade henne sen när vi ätit färdigt... men det var i alla fall mammas gamla arbetskamrats dotter Sandra! Efter maten bar det iväg för att leta upp detta skåpet vi skulle ha med oss... och till allas lättnad var paketet inte stort alls, fick även tag i dom sista lamporna till köket... så nu när lamporna kommer upp är köket komplett... !! Det tog alltså ganska exakt ett år att byta hela köket... !! *s* Med ett leende på våra läppar fortsatte vi ut mot bilen igen.. lamporna och skåpet kunde vi ställa på sidan upp mot ena dörren... kanon allt fick plats.. !! =) Vidare mot Kortedala för att släppa av syrran och sedan upp mot Dalsland.. !!

Åkte först hem och packade ur bilen... det var ju en hel del leksaker där som vi ville få in och få gömt innan barnen kom hem och såg dom... sen åkte vi vidare upp till Färgelanda för att hämta mina små änglar... dom blev jätte glada när vi kom... och sen blev dom ännu gladare när dom kom hem och vi visade lite vad vi hade köpt... Emilia fick ju bland annat en ny mössa som hon var behov av... den blev hon jätte glad för... =) Men efter det blev det rätt fort ner i sängen för oss alla.. jag och Tobias var helt slut efter en dag på Ullared.... !!

Söndag började vi med lite sovmorgon... men sen blev det bråttom för att hinna äta och klä oss innan det var dags för tipspromenad... !! I vanlig ordning hade vi sällskap med Tobias bror, hans fru, deras son och deras hund... !! =) Efter tipspromenaden åkte vi hem till oss för att fika... Efter vi fikat var det sen inte lång stund kvar tills vi skulle åka in till Färgelanda för att gå på julmarknad !!

I Färgelanda vimlade det av tomtar och ljus, massa folk och massa stånd nere på torget !! Riktigt mysigt !! =) Köpte inte nåt större men vann desto mer... Gick till OK Skärmen och tog lotter där dom hade pepparkakshus som första vinst...skämtade lite om att vi skulle vinna ett men det såg mörkt ut när Tobias öppnat alla sina lotter och inte fått en enda vinst... vi hade tagit fem var, jag hade vid det laget två kvar att öppna... å tro det eller ej, men vinst på bägge var det !! =) Dock inget pepparkakshus, men ett memoryspel och en ängel... Fortsatte att gå omkring bland stånden... kika och mingla med folk.... tittade på Luciatåget som kom åkande med häst och vagn... *vackert* Men tiden flöt iväg och Tobias var otålig då jag sagt att vi fick vänta lite med att ta fler lotter så dom andra hann ta dom flesta nitlotterna, men tillslut kunde han inte vänta längre utan stegade iväg mot lotterna och pepparkakshusen... och tror ni inte att vi vinner ett pepparkakshus denna gången... ?? Jo det gjorde vi faktiskt.. !! Första gången jag har vart med och tagit hem första vinsten på att ta lotter... *roligt* Sen var det dags för dans kring granen... det tyckte Emilia och Felicia var jätte roligt... till och med Tobias såg road ut... =) Efter den traditionella raketen kom tomten och delade ut godispåsar till alla barnen... nåt som var väldigt uppskattat.... Emilia och Felicia fick väldigt bråttom upp till mormors affär för att visa mormor vad dom fått... =)

Efter marknade åkte vi en sväng upp till Tobias föräldrar... Tobias skulle hjälpa dom att bära in lite pellets, jag blev sittandes och prata med hans mamma... men klockan den springer ju iväg när man har roligt och tillslut var det dags att åka hem för att leta upp sängarna...

Idag var det en trött Linda som masade sig ur sängen.... fick klätt barnen och gett dom frukost sen var det dags att åka iväg till tandläkaren... Emilia var till en början jätte duktig... satte sig i stolen och gapade utan minsta protest men sen när Kerstin skulle ta spegeln in i munnen för att räkna hennes tänder då blev det tårar och protester.... Det ville hon inte göra... efter lite övertalning gick hon tillslut med på att Kerstin fick räkna hennes tänder men utan spegeln... sen fick hon välja en liten sak...då blev hon glad igen !! Felicia hon vägrade däremot allting... hon öppnade inte ens munnen... och där funkade ingen övertalning alls.. =/ Men tandläkaren tyckte då att det var bättre hon kom tillbaka till våren när det var varmare ute och så... Så nu får vi öva oss på att bota tandläkarskräck här hemma ända fram till våren.. !!

Här hemma har det sen vart rätt lugnt... har vart rätt sliten efter helgen... fixade lite saker vid datorn sen lagade vi lite mat... torsk och potatismos blev det idag... *mums* Tobias jobbar eftermiddag denna veckan så honom ser jag knappt röken av.... för förmiddagen springer ju oftast bara iväg och idag var jag ju hos tandläkaren halva förmiddagen... Efter maten fick jag lite krafter så jag tog mig ett röjande i köket... sen fortsatte jag ut i hallen och även lite i tvättstugan... fick packat upp dom sista påsarna från Ullared som har blivit ståendes... sen när jag grejar som bäst i sovrummet börjar det blinka i lampan... tittar ut i hallen men där blinkar det inte så jag brydde mig inte så mycke... vänta mest bara på att lampan skulle gå... men när jag sen ska gå till köket för att greja så är där helt mörkt och en liten ljusstake står och blinkar lite granna bara, då förstår jag att det är en propp som har gått...

Jippie...vad gör jag ??
Fråga ett: Var har vi proppar ?
Fråga två: Var finns proppskåpet, är det det inne eller det ute ?
Fråga tre: Vilken av alla propparna i proppskåpet är det jag ska byta ?

Svar på alla mina frågor.... Ring Tobias !! =)

Naturligtvis var det proppskåpet ute... så det var bara att leta upp en ficklampa och dra på sig jackan som gällde... När jag kom ner till proppskåpet insåg jag att jag var tvungen att hämta förrådsnyckeln för att få tag på nåt att stå på... för upp till proppskåpet nådde inte jag hur jag än sträckte på mig.... efter många om och men hade jag fixat något att stå på, jag hade fått upp proppskåpet och det var dags att byta proppen... fick vägledning av Tobias i telefon om vilken propp det var sen började det roliga... en stol som står på en massa grästuvor (läs: så ostabilt det kan bli), en ficklampa som knappt funkar då man var tvungen att hålla in knappen hela tiden och så en propp i handen som skulle bytas... Men man är ju tjej så det klart man fixar det =) Men jag skulle ljuga om ja sa att det gick som en dans... *s* efter några ramsor av svordomar och att gravida inte borde stå och vingla på stolar ute i mörkret så var proppen på plats och lamporna från köket lyste igen !!

Efter proppbytet var jag på mitt bästa humör så det var lika bra att fortsätta städa insåg ja... klockan sa att det även var dags för tjejerna att städa upp på sina rum innan kvällsmaten... Så någon timme senare var det fint på tjejernas rum och det börjar likna något i köket.. i stort sett bara dammsugning och skurning kvar nu... Tjejerna åt kvällsmat och sen gick dom till sängs...

Själv satte jag mig i soffan med en tallrik nyponsoppa och glass och lyssnade på lite musik... bara kopplade av =)

Nu ska jag snart gå till sängs... imorn ska barnen till dagis då ska jag passa på att få städat klart på nedervåningen tänkte jag.. =)

// Linda

RSS 2.0