Rebeccas första resa

blev till Österlen i Skåne... !!

Jag, Rebecca, mamma, mats, mina syskon och mormor och morfar tog plats i en minibuss och for söderut på fredagen... Resan ner gick bra.. stannade till vid Ravlunda Kyrka och kikade en sväng och sen spatserade vi omkring inne i Simrishamn i någon timme.. avnjöt även en god hamburgetallrik från grillen nere i hamnen... !!

Tillslut parkerade vi bilen utanför Lena´s rum... å de var ju inte vilket rum som helst... jätte mysigt och jätte fint... =) Tänkte nästan smuggla med mig kuddarna hem för dom var ljuvliga...

Mamma, Mats, Therese och Sune tog sig en joggingtur bort till Glimmingehus på kvällen.. Jag och Emil spelade kort med mormor och morfar.. vi utklassade dom med 14 - 0 i första omgången... =) När sen alla var samlade igen så blev det en massa kex med en massa ostar och annat smått och gott som min käre morbror hade skickat med... !! Å ytterliggare några timmar senare efter prat och skratt somnade man gott på dom ljuvliga kuddarna... =)

Avnjöt sedan en god frukost innan vi begav oss ut på upptäcktsfärd... först stannade vi till vid en kyrka i st Olof (tror det hette så) där fanns det en källa som dom förr i tiden drack ur... självklart skulle mina kära syskon dricka vattnet där !! Följde sedan stigen vidare in i skogen mot jungfrukällan... även där var dom ju tvugna att smaka på vattnet... men efter deras vätskepaus så blev det snabba steg mot bussen då molnen på himlen blev allt större å allt gråare... Åkte vidare mot Kivik för att kika på en massa gamla träd.. hittade där en jätte Ek från 1500-talet, en väldigt fin blodbok och naturligtvis en massa andra fina och ovanliga träd... Efter våran promenad bland träden blev det sen äntligen dags att åka ner till Kiviks musteri... och äpplets hus.. !! Vi fick där se hur det gick till i fabriken, se dom första äppleträden, smaka på äpplejuice med mer.. och tillslut tog vi en runda i butiken och fyndade en del juicer, krämer och annat.. !!

For vidare ner mot Stenshuvud, men först ett stopp på Café Annorlunda... och kakorna där var inte dumma må ja säga.. !! =) Mätta och belåtna för stunden tog vi sen sikte på toppen av Stenshuvud och traskade dit... !! Väldigt vackert och fin utsikt... Mamma och dom ville sen ha lite mer äventyr så dom tog en annan väg ner... nerför en massa branter och annat... jag, mormor och morfar passade på att njuta av solen på en bänk nere vid parkeringen medans dom var ute på sina nära döden upplevelser som dom kallade det... !! När dom sen äntligen hittat tillbaka blev det bråttom iväg till Forse Mölla... ett fint vattenfall som mamma dagen innan fått se i en bok... och det var väldigt vackert i verkligheten med !!

Nu började dagen dra ihop sig mot slutet... min och mammas mage kurrade på kapp... släppte av några hemma på hotellet å sen åkte vi vidare för att leta upp en mataffär... vi körde gata upp och gata ner ... det måste ju finnas en affär tyckte vi... å tillslut fann vi en men dock stängd... stängde redan klockan två.. så det blev till att återvända till hotellet och invänta middagen... den var riktigt efterlängtad när den kom !! Sen blev det sånger och annan underhållning för mamma då detta var hennes 50-årsdag !! Mormor hade skrivit en sång liksom min syster med minimal hjälp från mig.. vi dansade och så fick hon en del kort och annat... Grattis mamma på din 50-årsdag !! Kvällen led sen mot sitt slut och vi sa gonatt till varandra.. !!

Söndagen kom och vi påbörjade vår resa norrut igen.. först blev det ett besök på Glimmingehus.. en fantastisk byggnad.. !! Åkte vidare upp mot Kivik och där blev det en titt på Kungagraven innan vi for vidare... Sen hade vi ju med oss Therese som kartläsare...och om det kan man ju tycka vad man vill... men ett tu tre så frågar hon om vi vill ta en genväg.. å visst vill vi det... så vi svängde av stora vägen å for in på en mindre... grejen var bara att vägen blev mindre å mindre... tillslut var vi ute på grusvägar och åkte... men efter många om och men kom vi slutligen ut på stora vägen igen och då kunde vi konstatera att vi tjänat ca 4 km men förlorat nästan en halvtimme i körtid... tur att vi inte hade bråttom... *s* Åkte in i Hässleholm och letade upp Överskottsbolaget till Sunes stora förtjusning... sen blev det en bit mat på en pizzeria.. smakade riktigt bra.. !! Å efter vårat besök i Hässleholm for vi nu vidare norrut... i bussen pågick det nu musiktävlingar och ordlekar av nummerskyltar för att fördriva tiden... gjorde ett stopp till i Björkängen där morfar bjöd på glass innan det sen var dags att släppa av Therese i Göteborg... å då var man ju nästan hemma... =) I Uddevalla möttes vi upp av Tobias och tjejerna.. å va ja hade saknat mina små flickor... och dom hade bakat en jätte god dock mäktig banankaka som jag fick smaka på när jag kom hem... rediga töser.. =) Tack mamma för en jätte rolig resa och Tack Tobias för att du tog hand om tjejerna där hemma !!

Måndagen hände inget större på... var lite slö efter helgen.... tisdagen gjorde vi nog inget större på heller.. spelade lite spel med barnen typ.. men igår (onsdag) var jag iväg till bvc med Rebecca...å lilla klumpen hade ju växt bra som vanligt... så nu väger hon närmare 7 kg och är 65, 5 cm lång... stora tjejen de... !! Och igår fick hon smaka på gröt för första gången i sitt liv.. och det verkade hon gilla.. hon åt en stor tallrik... jätte redig.. !!

Idag är sista dagen för barnen på dagis... känns lite sorgset... nästan så det kommer ett par tårar ur ögonvrån å framförallt så känns det i hjärtat på en.... men till hösten ska dom börja i Färgelanda så det kommer allt att bli bra... !!
Ska iväg på föräldragrupp i eftermiddag... ska bli jätte kul !!

Men nu ska jag ta itu med lite tvätt och annat här hemma... får passa på nu.... sista dagen i lugn och ro.. !!

// Linda

Min lilla Becca

har blivit en stor tjej... !! =)

Idag har hon vänt sig från rygg till mage.... hon har vart på väg i flera dagar men det har fattats de där lilla, pyttelilla hela tiden.... men så idag när jag kom in i köket så låg hon där på mage å kikade omkring sig... jag som lagt henne på rygg i babygymmet !! Å så har hon sen fortsatt hela dagen så fort man lagt henne på rygg så har man sen funnit henne liggandes på mage.. =)

Min lilla flisa är dålig... igår när jag hämtade henne på dagis så var hon glödhet... å senare på eftermiddagen hade hon jätte ont i magen... bara låg i soffan å grät.. å samma var det inatt... så inatt blev det inte många timmars sömn... hoppades på att Tobias skulle kunna ta barnen en stund på eftermiddagen när han kom från jobbet så jag fick sova... men han kom sig aldrig iväg till jobbet idag då han fick migrän imorse... antagligen på grund av att han inte heller fick så många timmars sömn.... =(

Nu ska jag dra täcket över huvudet och hålla tummarna på att få sova inatt...

Gonatt på er !!

// Linda

Grattis

Rebecca på din namnsdag idag.. !! =)

Denna helgen har det vart full rulle...

Lördagen ägnade vi oss åt att hämta plattor... efter sista lastet med plattor då vi hade tagit två bilar med oss för att få med allt blev vi bjudna på mat hos pappa och Martin och sen när vi skulle åka vidare ville Martin åka med... å det gick ju bra då vi hade bägge bilarna med oss...

Så tjejerna har haft en helkul helg med massa lek å lite sömn.. *s* Första gången dom har någon här som sover över.. och det var även första gången som Martin sov borta... men det gick kanonbra... !! Inga som helst problem.. !! =)

Idag har vi grejat här hemma mest hela dagen... åkte en sväng upp till mamma å lämnade tillbaka kärran samtidigt som Tobias tog med sig barnen å åkte in till Färgelanda och hämtade åkgräsklipparen.. så nu ikväll har vi fått klippt gräset här hemma... Tobias tog åkgräsklipparen så tog jag den andra och tog längs kanter och sådant som han inte kommer åt så bra med åkgräsklipparen.. och när det var klart gick jag och sniffade gräs... finns det nåt som luktar så gott som nyklippt gräs... ? =)

Nu ska jag snart krypa ner och göra Rebecca och Tobias sällskap i sovrummet... men jag var ju bara tvungen att sitta här en stund å uppdatera mig på vad som hänt inom politik å allt annat under helgen.... ja på tal om det... Grattis till Norge och vinsten i Eurovision song contest !!

Än en gång har Färgelanda medverkat i Framåt Fredag... lyssna själva !!

Vem styr Färgelanda



Snipp snapp snut så var denna veckan slut !!

// Linda

Föräldramöte

Denna dagen har väl inte så mycke att berätta... fast jag har ju i å för sig vart på föräldramöte på dagis och sen har jag vart en sväng på jobbet och pratat med chefen !!

Föräldramötet gav mig flera positiva överraskningar... speciellt när det gällde Emilia.. !! Hon fick mycke beröm av Birgitta på gymnastiken... där hon alltid gav 100% och provade allt även om hon tyckte en del va lite läskigt... stor stjärna till min lilla guldklimp !! Å ja... när det gällde Emilia fanns det bara positiva saker att säga... hon satt med och lyssnade bra vid sagostunden, hängde med bra på samlingen och svarade på frågor... kunde föra dialoger och annat... ja allt var bara fint.. !! Vad gällde Felicia så var det mesta positivt där med... sen så har ju min lilla fröken en tendens att försvinna bort i sin egen lilla värld å de kunde märkas på samlingen tex... då Felicia var någon helt annanstans än där... hon har ju heller inte ro att sitta stilla så sagostunden är ju inget för henne dessvärre... hon pratade en del och hoppa upp å ner ur soffan hela tiden i stort sett... hoppas hennes överskottsenergi snart växer bort... för som dom sa... hon är väldigt energisk !! Men hon leker bra med alla barnen och äter bra och är väldigt duktig... så mycket positivt där med.. !! =) *JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER MINA TVÅ TJEJER*

Åkte sedan en sväng upp till jobbet för att kolla med chefen hur det ser ut med jobb å sånt i framtiden... och som jag misstänkte så har jag företräde på vikariatet... eftersom det måste skrivas nya papper då det nuvarande vikariatet går ut sista maj då Madelene sen får sommarlov å måste söka ny tjänstledighet... Så antagligen kommer jag att börja jobba redan i oktober och så kommer Tobias att vara hemma med barnen.. han vill ju ha lite pappaledighet han med !!

På eftermiddagen tog jag mig en sväng med dammsugaren.. på bara några dagar så fylls ju golven av hår ifrån Ebba... nästan så att det blir som en ny heltäckande matta överallt i huset... *s* När jag gått över golven tog jag och tjejerna och bakade en kaka... dom älskar ju att vara med och hjälpa till... och dom är jätte duktiga så länge dom inte bråkar om vem som ska hälla i vad å så vidare...

Imorn ska tjejerna till mormor och så ska jag, Tobias och Rebecca ta oss en tur till Göteborg och hälsa på syster yster... =) Ska även passa på med ett besök på den välkända affären IKEA !! *gilla* På kvällen blir det sen ett varv på spåret i Högsäter då det är Majalöpet !!

Nu dags att gå till sängs...

// Linda



Tiden går alldeles för fort... nu sitter lillan redan i matstol... med hjälp av en kudde bakom ryggen å nån filt på sidan då förståss... =)



Å roligt är det att sitta i stol... man ser massor då... !! =)

Med i TV

Ja då hamnade man visst i tv när man bara va på snabbvisit inne i Färgelanda idag.. !!

http://svtplay.se/v/1554957/alliansen_spricker_i_fargelanda

// Linda

25-årskalas

Ja då var det en vecka sen jag sist skrev här... så självklart har de hänt lite granna att berätta om.. !! =)

Till att börja med så har jag haft mitt 25-årskalas... !! Det gick av stapeln i lördags... så mestadels gick veckan åt till att städa och förbereda inför kalaset !!

Barnen var iväg till dagis på tisdag och onsdag så då hann jag ta itu med övervåningen och påbörja nedervåningen ... och det var ju inte alls dumt... torsdagen blev det inte städat någonting för då var det fullt upp med annat...

På förmiddagen kom mamma hit och passade barnen medans jag skulle iväg till tandläkaren en sväng... sen slängde vi ihop lite mat lagom till Tobias kom hem och efter den var det dags att köra Emilia till kyrkans barntimmar... Efter kyrkans barntimmar blev det en snabb sväng hem för att byta kläder och hämta upp Tobias och lillan... Styrde bilen mot Vänersborg och årets upplaga av Vårruset !! Gick över förväntan då jag var rätt så förkyld och bara skulle jogga runt.. !!

Fredagen blev en LÅNG dag.... stod upp mitt i natten för att åka ner i stan och vara där lagom till dom öppnade.. hade dock inte räknat med att Tobias skulle ligga i migrän på morgonen så att jag fick åka själv... men det gick det med... blev lite försenad så jag var där kvart över sju istället för sju... *s* Men parkering så nära dörren som möjligt var inga större problem att få... =) Placerade Felicia i kundvagnen, Rebecca i sin vagn med Emilia som chaufför och så knallade vi in på Maxi...hade en jätte lång lista på saker som skulle inhandlas.. men efter någon timme så hade jag med mig allt som stod på listan plus lite till... då kom nästa sak jag inte hade med i planeringen... det regnade ute... när vi åkte ner lyste solen och det såg ut att bli en fin dag... men det ändrade sig tydligen fort... sprang dom få metrarna till bilen och fick in barnen i bilen sen gällde det att få in vagnen så fort som möjligt för att sen knö in alla matvaror... trots att jag skyndade mig så hann jag bli rejält blöt... men klarade matvarorna bra och det var ju huvudsaken !!

Åkte hemåt för att lasta in allt och packa upp allt... fick nästan packa om hela kylskåpet för att få plats med allting... när jag sen var klar med det var jag helt färdig... men då hade jag en hel undervåning att städa inför kalaset... Tobias hade sådan migrän så tabletterna hjälpte föga just denna dagen... så någon hjälp där fanns det ju inte att hämta... det var bara å sätta igång... fick städat lite granna innan det var dags för oss att fika lite...få lite nya krafter för att fortsätta orka städa... sedan flöt städningen på rätt bra... tillslut var det bara tjejernas rum kvar att dammsuga trodde jag... det var nämligen så att dom skulle städa där så att jag kunde dammsuga sen... men när ja kom upp så hade dom gjort allt annat än att städa... städat baklänges skulle man nog kunna säga... *s* så det var bara att börja plocka upp på deras rum med.. en blick på klockan sa mig att middagen skulle vart klar för längesen... kollade hur det var med Tobias... kom överens om att det fick bli en pizza då vi inte hade varken orken eller tiden till att laga mat... klockan var ju bortåt sextiden på kvällen...men städningen var nu klar !! *underbart* 

Efter pizzan åkte vi upp till Gun-Britt för att låna hennes bil och hennes stolar... blev ett par vändor för att köra hit lite stolar så gästerna fick någonstans att sitta... sen när det var klart stoppade vi två tjejer i sängarna å så fortsatte vi med att leta fram bord och ställa i ordning dom.. bakade sen en tårta innan det var dags att krypa till sängs... då var klockan redan efter midnatt och det var dags för oss att få några timmars sömn innan dom sista förberedelserna skulla fixas till !!

Klockan gick dessvärre dubbelt så fort som i vanliga fall på lördagsmorgonen så det blev stress utan dess like... strax före tio slängde jag mig in till Färgelanda en sväng för att hämta upp syrran och låna lite mer saker av min käre svärmor... sen bar de fort tillbaka hem för att stressa vidare... men det var ju inte fel att vi hämtade min syster... =) Hon hade ju två händer som gärna hjälpte till och det var välbehövligt... så jag tog med mig ungarna upp i duschen en snabbis medans Tobias fick hjälp av syrran med att skära sallad, frukt med mer... så tusen tack för all hjälp Therese !! Så lagom till att gästerna ramlade in var vi i princip så gott som klara.... =)

Var så roligt att så många kom... och speciellt roligt var det att min farmor följde med... !! Hon kan nästan inte gå längre... men inte ger hon sig för det.... helt otroligt !! * Beundransvärt * Det blev ett jätte lyckat kalas och jag fick ju högt betyg av mamma... det var såpass högt så jag blev nästan tvungen att köra iväg henne.. *s* Å då talar väl de för sig själv... =) Strax efter fem begav sig dom flesta hemöver... bara pappa med familj som stannade kvar... å ja... dom höll vi nästan på att aldrig bli av med... *s* Klockan blev bra mycket innan barnen fick kommit sig i säng... tur att vi hade möjlighet att ta oss lite sovmorgon dagen efter... skulle ju inte vara i kyrkan förrän klockan tolv.. !!

Söndag morgon kom och det blev en sen frukost som väntat... men sen blev det bråttom... för vi skulle ju iväg till Kyrkan på avslutning med kyrkans barntimmar. Gun-Britt kom hit och så åkte vi med henne dit... hon ville väldigt gärna med och se när Emilia sjöng i kyrkan =) Efteråt blev det tipspromenad och korvgrillning.... Emilia och Felicia hade alla rätt på tipspromenaden så dom fick varsitt pris.... okej jag erkänner... ja hjälpte dom lite granna... men Emilia skulle nog haft tio av tolv rätt utan min hjälp... hon kunde riktigt mycket... blev riktigt förvånad över hur duktig hon var... =)

Eftermiddagen bestod sen av diskning, städning och annat från kalaset.... på kvällen åkte vi in till Färgelanda och lånade Gun-Britts bil för att kunna köra tillbaka alla stolar som vi lånat... så även denna kvällen blev sen innan tjejerna kom i säng... jag och Tobias avslutade sen helgen med en film uppe i soffan... *mys*

Idag har vart en väldigt lugn dag... har spelat lite spel med barnen...tagit hand om lite tvätt och disk... men det är nog i princip det hela...

Nu ska jag och Rebecca snart ta oss in i sängen och lösa lite korsord innan vi ska sova... Tobias jobbar eftermiddag denna veckan så han är inte hemma förrän efter midnatt någongång....

// Linda



Min fina tårta =)



Här pratar jag med min farmor !!



Emilia framme och sjunger i kyrkan !!



Tobias och Emilia som gosade på morgonen !!


Tillbringat hela helgen i Munkedal !!

I fredags hade våran klubb sin tävling... vädret var strålande =) Jag tog mig runt på knattekampsbanan med Emilia och Felicia sen stog jag å serverade vatten till alla löparna som kom i mål... Men jag blev riktigt sugen på att vara med och springa när det var så skönt väder...

På kvällen satte jag mig för att kolla upp vad som gällde för lördagens tävling... men till min besvikelse fanns det varken barnpassning eller knattekamp... =/ Bestämde mig för att åka på Munkedals tävling på söndagen i alla fall.. ringde till pappa för att se vad dom hade för sig på söndagen... då kom det fram att pappa behövde barnvakt på lördagen... å jag som då inte hade möjlighet att åka på någon tävling var ju ledig och hade inget vettigare för mig... så självklart åkte jag ner till Munkedal även på lördagen för att passa lillbrorsan.. en mer unge kan ju inte göra någon större skillnad... =)

Tog med mig alla busungarna och traskade bort till grannen för att hälsa på.. å till min lycka så var ju min gamla barndomskompis hemma just denna helgen =) Väldigt roligt att träffa dom !! Skulle kunnat sitta kvar där och prata än idag... dom hade tusen frågor att ställa till mig.. vad jag hade gjort dom senaste åren, vad min familj gjorde nu förtiden, min bröder, min syster... ja även min mormor och dom andra där ute i Kungshamn... å jag hade ju självklart en massa frågor till dom.. speciellt till min gamla lekkamrat...!!
 
När vi sen kom tillbaka hem så hade Eva kommit hem från jobbet så då fick vi mat och sedan var det dags för mig och barnen att fara hemöver... vi skulle ju upp tidigt idag för att åka iväg på orientering.. !!

Så idag blev de ju än en gång en tur till Munkedal... Tobias vaknade dock med migrän så han kunde inte följa med.. lite trist för han hade verkligen velat följa med... han ville verkligen springa... å ja tycker det är så roligt att jag har fått med mig han på orientering.. det trodde jag aldrig... inte ens i drömmen trodde jag att jag skulle få med mig han ut i skogen... men där ser man vad fel man kan ha.. och det är jag glad för.. !! =)

Jag och alla tjejerna gjorde oss klara och for iväg... väl framme träffade vi pappa, Martin och Eva.. jag hade nämligen övertalat dom under gårdagen att dom skulle komma dit upp och gå knattekamp med Martin... =) Tjejerna tyckte det var jätte roligt att Martin följde med dom och jag tror även Martin tyckte det var roligt !! Sen lämnade jag alla mina tjejer på barnpassningen och så gjorde jag mig klar för att sticka ut på en bana... pappa erbjöd sig att ta med sig Ebba och det var ju roligt för henne så hon slapp sitta fastbunden medans jag var ute och sprang... !! Banan var väldigt kuperad idag... men efter att ha krypit upp och nerför bergen så tog jag mig slutligen i mål och kunde konstatera att jag blev tvåa i den klassen jag sprang idag... inte illa... =)

Åkte sen upp till pappa och hämtade upp Ebba och sen for vi hemåt... men då hann vi knappt börja åka förrän Emilia säger att hon har ont i magen... å bara några kilometer senare sitter hon sen och gråter så ont i magen har hon... jätte läskigt... då gick det inte lagligt hem kan ja säga.. usch va jag led med henne... hon bara skrek å skrek... högre å högre... försökte lugna henne men hon hade så ruggigt ont... de gjorde ont i hela mig å se henne... väl hemma bar jag in henne till Tobias i sängen så fick hon ligga där en stund... å sen efter en stund och nåt besök på toaletten så blev det bättre... så det var nog nåt magknip eller nåt hon hade fått... men usch va läskigt det var när hon skrek såpass mycket som hon gjorde... å man var ju verkligen hjälplös...

Nu ikväll har jag fått städat klart husvagnen.. dammsugit och skurat den så vi kunde köra ner och ställa den nedanför förrådet... så nu kan vi få besök igen för nu finns det plats att parkera... =) Det blev genast väldigt mycket plats på parkeringen... konstigt... *s*

Nu ska jag lösa ett korsord och sen blir det till att släcka lampan... !!

Tack å hej....

// Linda

RSS 2.0