En helg ute vid kusten *härligt*

Kräft look alike och vinnaren är JAG =)

Efter en helg ute vid havet så är mina axlar helt uppbrända... aj aj... att jag aldrig lär mig... men ja ville ju så gärna bli brun... =/

Tog med oss husvagnen och åkte ut till kusten på fredagseftermiddagen.. !! Barnen sprang genast ut och började klättra i berg när vi kom fram... dom stormtrivdes.. !! =)
Lördagen blev en riktigt härlig dag... det enda som saknades var kameran... =/ Men hoppas snart på att få tillbaka den nu.. På förmiddagen var vi ute och testade svärfars gummibåt... barnen var självklart med... grillade lite korv med bröd innan vi sen åkte in till Lysekil för att strosa omkring där en sväng... köpte glass och satte oss i solen och njöt *underbart* På eftermiddagen grillade vi sen hamburgare... *mums* På kvällen åkte vi sen över till en badplats där vi tog årets premiärdopp.. dock inte för Ebba.. hon har ju badat ett flertal gånger tidigare i år... =) När tjejerna sen gått och lagt sig passade farmor och farfar lilla Rebecca och så tog jag och Tobias oss en tur i båten... denna gången med fiskespö i händerna i hopp om att få napp... dock nit denna gången... men en skön kvällstur på ett spegelblankt hav.... *vackert* Söndagen bjöd på en båttur på förmiddagen sen packade vi ihop oss för hemfärd... barnen ville bada... men inte vart som helst... utan hos mormor... så hem och lämna husvagnen för att fara vidare upp till Frövik... å som dom badade... =) Jätte roligt att se... !! Mina bröder hade köpt madrasser som dom hade med sig... dom var inte fel att ligga på... =) Men det roliga tog sen slut och det var dags att fara hemåt för att välkomna en ny arbetsvecka... i alla fall för Tobias del...

Gårdagen fick jag besök av Thomas... när han sen skulle fara hemåt ville tjejerna bestämt med... så jag skickade iväg dom med han och fick lite lugn och ro på eftermiddagen... *gott* Åkte med Tobias när han kom från jobbet och hjälpte ett par att flytta... fick bära lite soffor, bord och annat... en fin lägenhet hade dom fått tag på i alla fall.. !! På kvällen när vi åkte upp för att hämta tjejerna blev vi bjudna på grillat... det var inte dumt... =) Sen var jag och tjejerna med Thomas kusin när hon var där och tog hand om hästarna.. Felicia fick sitta på den stora hästen en sväng men Emilia vågade inte riktigt... men det är farligt att vara och greja med hästar så... man blir ju så sugen på att ha häst själv... å va jag vill ha en liten gård där jag kan ha ett par hästar å lite smådjur... *drömmer mig bort*

Idag har vart en lång dag... jag har vart lite nere och ingenting har vart bra... =/ Tillslut letade jag fram gräsklipparen och tog itu med gräsmattan... och med ens det var klart hämtade jag in bilen och tog fram vattenslangen så fick den sig en behövlig dusch... !! Efter det kändes det genast lite bättre... men nu sitter jag och väntar på att Tobias ska vakna så vi kan göra nåt vettigt resten av dagen med.... men ska passa på att hänga ut lite tvätt medans han vilar sig... !!

Kikade på nätet och hittade en jätte fin liten gård bara nån mil härifrån... gissa om det kliar i fingrarna..... men det är väl bara och drömma vidare...

Over and out !!

// Linda

Målar å målar...

Ja här ute gör jag inget annat på dagarna än å målar nu känns det som.... men det blir bra... =)

Har kommit hälften med det vita idag ungefär... men nu får resten vänta i några dagar.... för imorn drar vi iväg med husvagnen över helgen.. !!

Ska bli riktigt skönt att komma iväg en sväng... fast innan vi åker ska jag iväg på kommunstyrelsemöte..

Har fått tagit hand om lite tvätt och lite disk här ikväll och sen har jag och älsklingen gått en långpromenad med Ebba... *skönt*

Nu ska jag studsa ner i sängen så jag orkar upp till mötet till morgonen... !!

// Linda

En kortis.. !!

Ja klockan har nu redan hunnit bli ny dag... så bäst att snabba på.. !!

Men var ju bara tvungen och berätta hur redig jag har vart som idag har målat klart allt det röda på lekstugan.. så nu är det bara det vita kvar som ska målas... så imorn ska jag in till Färgelanda och fixa lite vit färg... kom inte ihåg vilken vit det var vi som vi hade bestämt oss för sist så jag vågade inte köpa någon när Tobias inte var med... så imorn får han följa med in.. !!

Har vart ner till stan en snabbis och fått lämna in kameran på lagning / service... så antingen byter dom in den och då får vi besked imorn eller på fredag eller så lagar dom den och då skulle det ta en till två veckor... men vi ska i alla fall ha fått tillbaka den till semestern och det var ju huvudsaken !!

Tobias passade på att klippa gräset medans jag målade... hann måla två sidor innan Tobias föräldrar kom hit ut en sväng... så då blev det paus på någon timme och så blev det kaffe och kakor istället... satt ute på den nyklippta gräsmattan och njöt i det härliga vädret... tjejerna satt vid sitt lilla bord och hade picknick... =) När dom sen åkte var det dags att ge barnen kvällsmat och sedan natta dom... Rebecca har knappt sovit en blund på dagen idag så även hon gick och la sig samtidigt som dom stora tjejerna idag...*skönt*

När barnen sen var i säng fortsatte jag att måla klart... Tobias klippte ner lite grenar och annat som hängde ut över lekstugan... gjorde väldigt gott att få bort dom... när jag sen var färdig med målningen så tog vi med oss Ebba ut på en kvällspromenad... helt underbart.. !! =)

Nu har vi ätit lite kvällsmat och klockan har hunnit att bli midnatt så det är hög tid för mig att stänga ner här...!!

Natti natti allesammans... antar att ni redan sover i å för sig... =)

// Linda

Så stolt över mig själv !!

Å va jag är bra.. !! =)

Idag måste jag få skryta lite över hur duktig jag har varit för jag är riktigt stolt över mig själv för en gångs skull... =)

Gick upp rätt så tidigt... i alla fall om du frågar mig... *s* Tobias hade kvar sin migrän sen igår så han skulle inte ha någon frukost... men jag hann inte mer än plocka fram på bordet så kom han uppspringande och frågade vad det var för öppetider på vårdcentralen... han hade så ont i halsen och den hade börjat svälla igen så han trodde han var på väg att få halsböld igen så han stack iväg i 180 direkt... !! Vi åt och klädde oss och så åkte även vi in till Färgelanda för att inhandla färg till lekstugan... nu äntligen skulle målningen bli av... jag kom mig ju aldrig iväg igår då dagen flöt på ändå... =) Blir dock ilsk som ett bi när jag kommer in till Färgelanda och ser en lapp på dörren om att idag öppnar han 10.40.... kan man göra så.. ? Har dock hört att det har hänt en hel del andra gånger så frågan är hur nöjda kunder han får... hur många kunder han får för huvud taget... ? Ringde till mamma å gnällde lite... var ju tvungen att få ut min frustration på nåt sätt... jag var ju i alla fall inte ensam om att vänta på att han skulle öppna... vi var från och till mellan 5 och 6 personer... och inte var han i tid heller... nästan en kvart sen dök han upp.... eller ja... nästan en timme från då han egentligen ska öppna... !!! Ja... ja fick ju tillslut min färg i alla fall... men jag var långtifrån en nöjd kund vid det laget !! Försökte ringa Tobias då jag inte hade hört något ännu... men inget svar än... åkte hemåt och fick gjort i ordning lite mat till Rebecca... idag fick hon pröva på morötter med potatis... *mums* Under tiden Rebecca åt så ringde äntligen Tobias upp... då var han på väg till apoteket för att få ut ännu mer mediciner... han hade kraftig halsfluss så han fick en starkare dos än vanligt av medicin för att förhindra halsböld som det annars var på god väg att bli... dom sa att det var tur att han kom upp nu å inte senare så att säga... så inget mer jobb för han denna veckan... och igår var han ju där i bara några timmar då han hade sådan migrän så han fick åka hem igen.. men glad att han faktiskt gjorde ett försök till att jobba igår !!

Efter Rebecca ätit klart tog jag ut henne på en filt med lite leksaker... startade en tvättmaskin och sen kom Tobias hem lagom för att hjälpa mig att hitta lite penslar och maskeringstejp till lekstugan.. !! Å så satte jag igång med målandet... hann måla klart ena långsidan innan det var dags att fika lite... och då hade klockan sprungit iväg såpass mycke så jag fick slänga i mig lite mat för att sen ta med mig Rebecca och åka in till Färgelanda igen... ett besök på bvc för att väga, mäta och vacineras... nuförtiden får dom två sprutor... en i varje ben... å min stackars lilla Rebecca skrek förtvivlat när hon fick den första... å då skulle hon få en till efter de... stackars liten... men hon hade gått upp bra och växt bra... *roligt* så nu väger hon 7,4 kg den lilla klumpen... tog en tur in på affären innan det sen bar hemåt igen... Rebecca fick lite mat innan det var dags att sova middag... Tobias gjorde henne sällskap då han hade både migrän å halsfluss... ja ni kan bara tänka er hur dålig han var... han är ju kille me.. och det gör ju absolut inte saken bättre...*s* Jag gick ut och hängde ut min tvätt och sen fortsatte jag med min målning... fick tagit ena kortsidan och andra långsidan innan det sen var dags att få lagat lite mat innan dagen var slut.... efter maten var det sen dags för Rebecca att få lite gröt.... barnen har vart med mig ute hela dagen idag... dom har haft ute dockvagnar, dockor med mer och lekt med sen har dom lekt en hel del i sandlådan.. deras favoritställe.. =)  middagen blev sen lite kombinerad kvällsmat idag då klockan hade sprungit iväg så väldigt....så efter middagen med en glass som efterrätt så tog dom på sig pyjamasarna och knallade till sängs...  jag tog en disk och sen gick jag ut och fortsatte med lekstugan.... så nu är det klart för att målas en andra gång... men är så glad för att jag hann med hela idag !! Å det tar ju sin tid att måla... så när jag var färdig nu ikväll så var det dags att gå in och ta på lillan pyjamasen och ge henne nattmat... så nu sover hon sött.. och jag ska vilken minut som helst gå och göra henne sällskap... =)

Hade tänkt att ta kort på lekstugan och lägga ut här... men våran kamera har blivit lite vattenskadad sen midsommar så den funkar inget vidare... ska lämna in den på lagning här nu.. tur att man tog försäkring som täcker i princip allt.. vatten med mer...

Nä .. nu ska jag krypa mig ner i sängen ... har vart en lång dag... ska bli riktigt skönt att lägga sig nu... men är såååå stolt över mig själv idag... !!! *härlig känsla* =)

// Linda

Veckan som gått !!

Det var ju tänkt att jag skulle hunnit med en liten blogg för ett par dagar sen men så blev ju inte fallet... så nu finns det ju massor att berätta om... !!

Vi börjar med att backa tillbaka ungefär en vecka i tiden och så startar vi därifrån !!

Tisdagen var ju Emils dag... så när Tobias kommit hem från jobbet klädde vi oss och åkte dit på kalas !! Emil hade köpt sig en moppe som storasyrran självklart fick åka med en tur på... =) Träffade delar av släkten och hade en trevlig eftermiddag / kväll ute på Frövik !!



Tjejerna har letat upp kattungarna på kalaset... den Emilia håller ska Emilia få nu i sommar !!



Fin med kjol på kalas ska man vara =)


Onsdagen stod vi upp tidigt (tidigt för att vara oss numera *s*) för att åka in till Färgelanda och vara med dagmammorna på midsommarfirande.... hade jätte tur med vädret... strålande sol =) Efter dans kring midsommarstången serverades det jordgubbar och glass i stora lass... *smarrigt* Barnen ville ju sen självklart följa med dagbarnen hem till Gun-Britt.. å varför inte... vi hade ju inget annat för oss... Så barnen fick en rolig eftermiddag tillsammans med dom andra barnen !! Eftermiddagen grejade vi sen lite här hemma.... jag klippte en del av gräsmattan och Tobias grejade med traktorn... men klockan tickade på och det var sen dags att få barnen i säng med mera....



Här dansas det runt midsommarstången !!



Jordgubbar och glass är ju aldrig fel !! =)

Om vi stod upp tidigt på onsdagen så var det inget mot vad vi gjorde på torsdagen... klockan fem ringde min klocka... och det kan jag inte minnas när det gjorde senast... klädde mig och fixade i ordning Rebecca innan jag sen gick för att väcka tjejerna på övervåningen... klädde dom och sen åkte vi upp till Färgelanda och lämnade av dom hos Gun-Britt... så idag fick dom äta frukost där tillsammans med dom andra dagbarnen... Tobias, Rebecca och jag fortsatte våran resa... mot Jönköping !! Stannade till i Rådanefors och kopplade på släpkärran och sen var det bara att köra... å vi körde å vi körde.... å det regnade å regnade... men tillslut så var vi framme vid vårt mål... vi skulle ju hämta en motor till Tobias 9000.. så när den var lastad var det sen bara å vända bilen och påbörja resan hemåt igen... å efter x antal timmar och minuter parkerade vi sen utanför garaget.... *äntligen* =) Lastade av motorn och åkte in till Färgelanda för att hämta upp tjejerna... åkte en snabb sväng hem för att slänga i oss lite mat och byta kläder... sen blev det ytterliggare en tur upp till Färgelanda för att byta bil då vi hade lånat Tobias pappas bil under dagen...men slutligen var även det löst och vi påbörjade våran resa mot Bäckefors... Vi skulle upp och besöka Thomas som tjejerna inte träffat på ett och ett halvt år.. men det gick jätte bra... dom drog iväg med han direkt.. lekte kurragömma, ritade och höll igång från det vi kom... sen har hans kusin ett par hästar där så dit skulle dom ju med jämna mellanrum för att klappa hästarna.. hoppas nu bara att de kan fungera i framtiden... att besöken blir regelbundna så att säga.... !! Efter en lång dag var det sen dags att fara hemåt igen... hem till sängarna !!

Fredagen var det midsommar.... Regnjackor på och så begav vi oss till Ödeborg för att åka traktor, rida på hästar, dansa kring midsommarstången, se på en clown, höra på vacker sång och mycket mer... Fick en skön skur över oss på traktorresan så vi blev lite blöta... men bortsett från den skuren så fick vi riktigt fint väder... =) Eftermiddagen blev sen lugn hemma.. och på kvällen hyrde vi film som vi avnjöt tillsammans uppe i soffan !!



Rebecca åker traktor för första gången i sitt liv... =)



Här har Emilia letat sig upp på hästryggen... självklart valde hon den största hästen hon hittade... =)



Även Felicia fick tag i en stor häst...


Lördagen kom mamma och hämtade tjejerna, Tobias var i garaget mer eller mindre hela dagen så jag och Rebecca var hemma för oss själva... städade lite ute i farstun och i köket... sen fanns det ju alltid tvätt med mer å ta hand om.. på kvällen åkte vi sen upp till mamma för att hämta barnen.... fick där kladdkaka som Therese hade bakat.. *gott*

Söndagen alltså gårdagen blev rätt lugn... fick dock lite att göra på morgonen då Ebba är dålig i magen.. hon hade bajsat på ett par mattor här inne.. så det var bara å få ut mattorna och sätta igång högtryckstvätten...Tobias åkte sen till garaget och var där mer eller mindre hela dagen... mitt på dagen sen ringer Thomas och undrar om han och Anne kan få kika förbi... så senare på dagen kom dom ner... första gången Anne var här... Barnen blev helt crazy... ljudnivån går nog inte ens att mäta upp... sen spelade vi spel en bra stund och sen tog barnen med sig Thomas upp och läste medans jag och Anne satt kvar nere och prata en stund... jag ser ju på barnen vad detta betyder för dom ... men jag ser faktiskt även hur Thomas ögon lyser upp... som vanligt är det mycket som hänger på mig för att det ska funka.. men denna gången är jag faktiskt beredd att lägga lite energi på det igen... för det är faktiskt en annan Thomas jag har träffat dessa två gånger nu.. visst är det långtifrån den Thomas jag en gång träffade och självklart kan man ju inte lita på honom... men jag ser en vilja nu som jag inte sett tidigare... så jag håller mina tummar och kämpar vidare !!

Idag är det ny vecka och Tobias är iväg till jobbet... jag ska väl bege mig in till Färgelanda en sväng å se om ja kan få tag i lite färg till lekstugan...

Det var allt för denna gången... återkommer i veckan !!

// Linda

Lite av varje

Kanske kanske finns det hopp....



Här ute i Edstena händer inte alltför mycket på dagarna.... Rebecca har sovit dåligt en längre period nu så jag har vart helt slut... Så man har enbart gjort det nödvändigaste... diskat och tvättat typ...

Tobias har nu äntligen fått tag i en motor som han ska ner och hämta på torsdag...gott om han kan få ihop den bilen igen så vi kan sälja av den..

Ebba har fått träna på att bära/hämta vilt... det var jätte roligt och Ebba var jätte duktig... sen har vi anmält henne till en utställning... lite nervöst...

Barnen dom är det full fart på hela dagarna... när det är fint väder spenderar dom mestadelen av dagen utomhus... sandlådan, cyklarna, gungorna och lekstugan är favoritsysselsättningarna...

Rebecca hon växer och växer... och på grund av det har hon velat äta nästan varannan timme nattetid... *pust* Men inatt fick jag faktiskt sova fyra och en halv timme i sträck... helt underbart... så jag hoppas det vänder nu igen.. !!

Ikväll har jag prövat på det där med scrapping... det var riktigt roligt och det blev ju jätte bra för att va gjort av mig... *stolt*

Imorn ska vi på kalas hem till min bror som fyller 15... sen på onsdag ska antagligen tjejerna med Gun-Britt på midsommarfirande.. och på torsdag ska tjejerna få träffa sin pappa igen... bara ett och ett halvt år sen sist.. Och på fredag är det ju midsommarafton... då blir det en tur till Ödeborg för att åka traktortåg och dansa kring midsommarstången !!

Ja det är väl kort och gott det som har hänt de senaste och vad som kommer att hända under veckan här... !!

// Linda


Kort och gott !!

Ett ord från dig... ständiga frågan VARFÖR ?

tomma meningar... tomma löften....




Idag gick min bror ur nian... Grattis och Lycka till i fortsättningen !!
Vi var en sväng till stan igår... en massa bra erbjudande och rabatter ute på torp då dom firade 18 år... så det blev lite hundmat och annat nödvändigt som vi tjänade en hel del pengar på.. inte dumt alls... =)
På dagen var jag hemma hos Ann-Sofie så ungarna fick leka av sig lite.. det var uppskattat.... och Ann-Sofie räddade ju min dag då jag slapp gå hemma och störa mig på att Tobias låg i migrän.. !!

Tankar och funderingar

Vart är du någonstans ?
Du finns där i mina tankar...
Varför ? En fråga utan svar...
Jag har gått vidare men inte utan att undra....

Jag ser mig själv i en text jag läst...
en text tillhörande någon nära...

Musiken, meningsfulla texter
Barnen, älsklingen, djuren
Mamma, syskonen, släktingar
Naturen, orienteringen
Det är mitt liv... utan det kan jag inte andas !

Första husvagnstrippen för i år !!

Fredagen blev en lång dag för oss alla..
Vi lovade tjejerna myskväll och det fick vi ju se till att hålla... Så med lite godis och en film satt hela familjen samlad uppe i soffan och myste tillsammans !! Men klockan den sprang iväg så när filmen väl var slut och tjejerna kom i säng så var det inte många timmar kvar av fredagen och vi hade massor att packa och förbereda inför lördagen... Efter x antal vändor ut till husvagnen med packning kom vi oss tillslut i säng...

Ville dock inte alls vakna sen när klockan ringde många många timmar för tidigt enligt mig... Men det var bara till att stänga av det pipande ljudet och slänga av sig det varma sköna täcket för att stiga upp... !!
Frukost följt av duschning för tjejerna, dom sista sakerna som skulle packas med och sen avfärd... mot Vänersborg !!

I Vänersborg var det nämligen Aqua-orientering... en förlängd sprint. Jag började dagen med att bete mig som en totalt borttappad nybörjare då jag går nästan hela vägen till starten utan att ta med mig min kompass och min sportident... Jag som orienterat i så många år ska ju inte glömma något sådant.. jag ska ju kunna göra det i sömnen... men tack vare mitt totala hjärnsläpp eller vad det nu var så fick jag mig en rusningsmarsch ner till Tc för att hämta sakerna och sen tillbaka till starten som uppvärmning... var helt färdig när jag sen stod i startfållan och skulle starta... men startsignalen kom och det var bara att kämpa sig igenom banan... jag sprang och sprang.... gjorde inga större missar men jag tyckte det var en väldigt lång bana... trött som bara den kämpade jag sen dom sista metrarna in i mål och när jag sen hör min tid blir jag tvungen att kolla hur långt vi hade egentligen... då visade det sig att banan var bra mycke längre än jag trott så min tid var riktigt skaplig... med andra ord väldigt nöjd med dagens lopp !! =) Tog med mig Rebecca och traskade bort till badhuset där vi fick duscha !!

For vidare till Överby för att där få oss lite mat på Observatet... med mätta magar påbörjade vi sen vår resa till Skara Sommarland med mig som chaufför... !! Checkade in på campingen och fixade i ordning husvagnen. Emilia och Felicia sprang bort till några andra barn i klubben och sen såg vi inte dom mer den dagen (nästintill). Tog oss en tur runt på campingen och kollade in läget... sen umgicks vi med klubbkamraterna större delen av eftermiddagen !! På kvällen blev det långbord och grillat som klubben bjöd på.... *mums* Efter maten traskade jag, Tobias, Emil och Sune bort till minigolfbanan för att spela en runda... var väldigt roliga banor där dock en aning för mycket folk.. fick vänta mellan fem till tio minuter på varje bana nästan så tiden sprang iväg... Sune och Emil delade ledning under nästan hela spelet det var först i slutet jag insåg att jag hade en liten chans att knipa segern... men så gör jag en blunder på en bana och så är jag fem slag efter när det bara sen är fyra banor kvar... *suck* .. men så slår jag "hole in one" på en bana och vips är jag bara fyra slag efter.. men det ser mörkt ut för nu är det bara sista banan kvar... hade en hel grupp före oss på den och nästan varenda en fick bortemot sju slag på den... den var riktigt svår... och så blev det även för oss ända tills det är min tur (jag var sist ut av oss) ... då sätter jag den på första slaget och med det slaget går jag om Sune och vinner över han med ett poäng.. !! =) Men man kan inte annat säga än att det var jämnt... jag vann med ett poäng över Sune och två poäng över Emil sen var Tobias en fyra slag därefter.. !!

Skyndar oss nu bort till campingen för att ta hand om mina stackars barn som frös och var jätte trötta vid detta laget... vi tänkte först lägga dom innan vi gick å spela men så va klockan inte så mycke då så vi gick å spela först... hade ju inte räknat med att det skulle vara så mycket folk och ta så lång tid... =/ Fick jätte dåligt samvete... stackars mina små tjejer... Vi hade ju som tur var i alla fall bäddat innan vi gick dit bort så det var bara till att få på dom nattkläderna och sen stoppa om dom... och denna kvällen blev det tyst direkt där inne... !! Bjöd in Emil och Sune till kortspel... hade en riktigt rolig kväll ihop med mina bröder och självklart älsklingen och lillan !! Denna gången var det Tobias tur att vinna... Sune knep andraplatsen även denna gången... han var riktigt på hugget *s* Men sen var det dags att släcka ner... klockan var nästan midnatt och vi skulle ju upp tidigt även på söndagen...



Här traskar tjejerna iväg med nyfunna vänner... fick passa på att ta ett kort mest jag hade dom i sikte... *s*



Här har vi dukat till långbord... så roligt att det var så många som följde med !!


Vaknar på natten för att ge Rebecca lite mat... tycker att det är lite kallt men tänker först inte så mycket på det.. jag brukar ju vara lite frösen av mig... men så slänger ja en blick på termometern å inser att det bara är tio grader därinne... då var det faktiskt inte bara jag som var frösen.... så fort Tobias sen vaknar får han köra igång gasolen.... så nåt har hänt med värmen.. antagligen någon sladd som gått av eller nåt... men som tur var funkar det på gasolen så vi fick fort upp lite värme där sen på morgonen !! Äter lite frukost och gör oss sen klara för promenad bort till Skara sommarland och sprinttävlingen !! Var en kanonrolig bana och väldigt rolig form av orientering... det är ju inte varje dag man springer runt karuseller och letar efter kontroller direkt.. !! Tobias sprang han med idag och han sprang jätte bra... Grattis älskling vad du är duktig !! Traskade tillbaka till campingen efter loppet och duschade och checkade ut sen traskade vi in på nytt men denna gången med karuseller som mål !! Var dock lite synd om Felicia som inte fick åka allt som Emilia kunde åka då det fattades en och en halv centimeter för henne på längden... men hon fick åka lite flygplan, någon båt köra lite bilar så hon var allt nöjd ändå... men det klart att hon ville med och åka berg och dalbanan, slänggungorna, virvelvinden med mer som Emilia fick åka.. Fast det som var allra roligast det var nog att Emilia faktiskt vågade åka dom grejerna.. för bara något år sen hade jag aldrig fått med mig henne upp i dom sakerna.... men nu åkte hon allt som hon fick åka.. !! Jätte roligt !! Får nog bli ett besök på Liseberg denna sommaren tror ja... =) Efter många timmar inne bland karuseller och bilar kurrade våra magar rejält så vi tog oss in i Skara och letade där upp en pizzeria till allas belåtenhet... !! Jag och Tobias hade först tänkt att äta en tacobuffé inne på sommarland som lockade men så är barnen inte så jätte förtjusta i sådan mat så vi resonerade att dom skulle få välja vad dom ville ha... och när dom sa Pizza då vi frågade dom så fick det bli det... och som dom åt... var riktigt roligt att se.. !! Så mätta och belåtna började vi sen våran färd hemåt igen... ett stopp i Färgelanda för att hämta upp våran lilla vovve som vart hos extramatte och extrahusse... det vill säga Tobias föräldrar ... å va glad hon var över att se oss... trots att vi bara vart borta i två dagar...sådana stunder man inte får för många av... hon gosade med oss och bokstavligt talat satte sig i knät på oss... våran älskade Ebba.. !!



Här flyger tjejerna flygplan inne på Skara Sommarland !! Högt upp i luften är dom.. !!



Här har dom fått tag i varsin trampbil som dom cyklar omkring på inne i en liten småstad !!



Men alla bilar kräver ju bensin som ni vet.. även trampbilar fick vi lära oss =)



Här åker jag slänggungan med Emilia !!


Idag har vart en sådan där dagen efter dag... hade en jätte lång lista med saker jag skulle göra... men varken orken eller lusten har funnits där...så det enda jag har fått gjort är att klippa gräset och städa ur husvagnen ... tagit någon tvättmaskin och diskmaskin med...men det är ju bara ett par av mina alla punkter på min lista... så jag får nog fortsätta imorn !!

Nu ska jag lägga mig och införskaffa lite nya krafter till morgondagen !! Natti natti....

Bildblogg !!

Ja här kommer lite bilder från den senaste tiden... nu har jag äntligen fått in dom på datorn !!



En nyfiken och lite förvånad Rebecca som vänt sig från rygg... en av dom första gångerna... !!



Resan till Österlen är påbörjad och här har vi stannat för att rasta första gången... dock öste regnet ner större delen av våran paus så vi tillbringade mestadels av tiden ståendes inne i ett buskage med våra smörgåsar... !!



Här har vi stannat till vid Ravlunda kyrka... och på kyrkogården där finner man denna gravstenen !! För den som inte ser vad det står : " Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 jan 1972. "



Vårt nästa stopp blev sen i Simrishamn... där avnjöt vi dagens måltid från grillen nere i hamnen !! Här ses nästan hela gänget som var med... från vänster: Mormor, mamma, morfar, ryggen på Sune, även ryggtavlan på Emil och så sittandes med ryggen emot kameran Therese... i vagnen ligger naturligtvis Rebecca... Mats är och hämtar mat och jag befinner mig bakom kameran !!



Tillslut nådde vi vårat mål... Lena´s rum !! Jätte mysigt.... kan jag varmt rekomendera !!



Här har vi mitt och Therse rum... det kallades för stallet !! Kuddarna var underbara !!! =)



Första kvällen blev det kex och en massa ostar och annat smått och gott...



Lördagen hoppade vi in i bilen för att åka på sevärdheter... Rebecca var på strålande humör i vanlig ordning !! =)



Först stannade vi till i S:t Olof... där traskade vi in i skogen och fann Jungrukällan efter lite om och men...



Sen blev det promenad i Kiviks Esperöd Arboretet, en unik samling exotiska träd. Här har vi hittat en Ek ifrån 1500-talet !!



Ja... skylten talar väl för sig själv om vart vi har hamnat nu.. !!



Bara en pytteliten del av alla äppleodlingar som finns runtomkring i Kivik !!



Här har vi lite vacker utsikt uppifrån Stenshuvud !!



Sista besöksmålet för dagen var Forse Mölla... Mamma fick syn på en bild av detta vattenfallet i en bok på hotellet så då var vi ju tvugna att åka dit och besöka det... men faktum så var det lika vackert i verkligheten som i boken... annars kan man ju många gånger tycka det ser vackrare ut på bilder...



Ett lite mindre fall innan det riktigt stora fallet vid Forse Mölla !!



Go och glad tillbaka på hotellet efter en lång och händelserik dag !!



Middagen smakade inte alls dumt !!



På söndagen blev det ett besök till Glimmingehus innan vi begav oss norrut igen...



Även ett stopp vid Kungagraven blev det...



Här inne har vi kungagraven !!

Men efter detta stoppet blev det till att resa hemöver igen !!



Å hemma har vi nu börjat att äta gröt... det är gott det !! =)



Tjejerna har haft picknick med godis ute i strålande solsken... !!



Rebecca har invigt gungan å det var en rolig sak =)



Systrarna hjälper gärna att putta fart... =)



Å Ebba har fått bada... det som hon älskar nästan mest av allt !!!


Ja det var lite urplock av dom senaste bilderna... men förhoppningsvis kommer det snart mer...jag har ju äntligen fått laddat batteriet till kameran nu... =)

// Linda

Grillat !!

Hejsan hoppsan... här är det inte varje dag man får tid att sitta inte... jag har sagt till mig själv i över en veckas tid att jag ska lägga upp korten från Österlen med mer... men inte har jag hunnit med det inte... så det är faktiskt nästan så jag håller tummarna för att det ska bli regn imorn så jag hinner med lite saker här inne...

Men jag ska verkligen inte klaga på vädret som vi haft dom senaste dagarna... de har ju vart helt underbart.. och som vanligt trots ett år äldre men inte ett år klokare... jag har bränt mig.. !!

Här har vi grillat nästan varje dag... helt underbart... suttit ute i trädgården och bara haft det gott... Så det ska vara !! =) På lördag kväll stack vi ut till kusten och hälsade på Tobias föräldrar som var där med husvagnen... åkte färjan över till Lysekil å de var helt underbart att sitta där uppe på däck i solen... =)

På mors dag så var vi hemma hos mamma en sväng... fick även grillat där... *mums* och så spelade vi lite kubb med mina bröder... självklart var det ju jag och Tobias som vann... i alla fall en av gångerna... *s* Ebba fick bada en lång stund och det var uppskattat... hon älskar att bada och i denna värmen är det ju nästan ett måste för henne... Framåt kvällen for vi sen vidare till Tobias föräldrar... även Reine, Linda och Jesper kom dit för att gratta... så det blev lite fika och sådant där med innan det sen var dags att fara vidare hemåt... !!

Inatt har jag nästan inte sovit en blund och det har inte Tobias heller... han har haft så ont i sin fot som han brände på en brännässla häromdagen... så jobbet var inte att tänka på.. han åkte upp till vårdcentralen så fort det öppnade där imorse och han hade ju fått en allergisk reaktion av den nässlan eller vad de nu var så nu fick han ett helt gäng av salvor och tabletter mot allergier med sig hem... han kunde knappt gå på foten och den är jätte uppsvullen... men med salvorna har de nu blivit lite bättre under dagen så förhoppningsvis får han sova inatt så han kan åka och jobba till morgonen !!

På middagen åkte vi ut till garaget en sväng... jag fick följa med och köra då han inte kunde köra med sin fot... och så hämtade vi hem ytterliggare en bil.... förstår inte vart alla bilar kommer ifrån... å nu har vi snart alla här hemma dessutom.. vart ska alla få plats... ? Sen fick vi äntligen tag i ett fäste eller vad man ska kalla det till torkvindan så nu har vi äntligen fått den på plats... va gott de ska bli att få hänga ut kläderna... !! Åkte iväg och badade med Ebba en sväng... så skönt för henne... !! Å nu ikväll fick vi höra glassbilens välkända truddelutt så då blev det en sväng upp till grannen för att köpa lite glass... så imorn blir det glass till efterrätt... !! *mums*

Nu ska ja förhoppningsvis få sova inatt... !!

// Linda

RSS 2.0