Vart tog min sovmorgon vägen ?

Min lugna förmiddag blev allt annat än lugn idag... *sucka* Aldrig blir de som man tänkt sig...

Klockan ringde och det var dags att väcka det sovande huset... Tobias mumla nåt om att klockan va före kriget... (?) å så drog han täcket över huvudet igen... Jag tog upp Rebecca och gav henne lite mat och satte på henne kläder så att hon sen var färdig.. sen hoppade jag själv i kläderna och så begav jag mig en trappa upp.... Fick liv i tjejerna och efter ett par minuter hade även dom fått kläder på sig och så begav vi oss en trappa ner igen... dukade fram frukost och gick sen in för att få liv i Tobias än en gång... gick tillbaka till köket och fortsatte min frukost men ingen Tobias kom... gick återigen in i sovrummet... denna gången tog jag med mig täcket därifrån... det gav mer resultat.. =) Men jag har nog aldrig sett han så trött... *s* Hade jag inte skrattat så åt han och barnen frågat vad det var med han så är jag säker på att han hade somnat mitt i maten... Efter frukosten försökte han rymma tillbaks under täcket igen... men med några genomtänkta meningar som gav han lite dåligt samvete fick han på sig kläderna och kom ut för att bege sig till garaget... själv fick jag på mig och barnen kläder och packade in oss i bilen för färd mot dagis...

Väl hemma igen tänkte ja sen ta mig lite sovmorgon... det var ju bara jag och Rebecca hemma så jag skulle passa på att ta tillfället i akt... trodde ja... jag hann inte mer än få av oss kläderna och ge Rebecca lite mat förrän Tobias ringer å säger åt mig att komma och hämta han... hämta han.. ? Jodå... då hade bromsoket blivit helt skrot så han tog sig inte någonstans... och nu började det ju dessutom bli bråttom eftersom han skulle vara på jobbet lite tidigare idag och han var ju tvungen att fixa det för att ta sig till jobbet... Det var bara för mig att klä på mig och Rebecca igen och sätta oss i bilen på nytt... fick kasta oss ner till Uddevalla, till kära biltema... utan oss hade dom kursat... de ä ja säker på... *s* Sen var det bråttom upp till garaget igen för att få ihop bilen... men med lite teamwork så fixade vi det.. =)

Återvände hemåt igen... men nu var det bara någon timme kvar tills det var dags att hämta tjejerna igen... så jag och Rebecca klädde av oss alla kläderna än en gång för att sen klä på dom strax därefter igen.. Det var min lugna sköna förmiddag... !! =)

När tjejerna sen kom hem blev det livat... dom höll på att ta livet av mig ett tag tror ja.. huvudet sa klart och tydligt att det inte var långt kvar i alla fall... Men jag bet ihop och tog tag i tvätten... jag bestämde mig för att det var bättre att få något gjort när jag ändå var tvungen att vara vaken.. eller så var det så att jag var tvungen att göra något för att hålla mig vaken.. ? =) Tiden fram tills det var läggdags för tjejerna kändes som en hel evighet idag.. men tillslut så blev det lugnt och skönt i huset igen =) Å nu är det snart dags att börja försöka övertala Rebecca att det är läggdags... *härligt*

Annars så får jag berömma Felicia som nu har vart blöjfri på dagis i två dagar.. vet när Emilia slutade med blöja... då gick det rätt så bra hemma.. men på dagis hände det olyckor för då blev det ju en massa lek och så glömde hon bort de... Så snart är nog även Felicia helt blöjfri...men hon har inte riktigt koll på läget än... men de kommer mer å mer för varje dag.. !! =)

Dags att göra en sista ansträngning innan det är dags att träffa John Blund !!

// Linda

En dag i stan !!

Ja att handla med tre barn gör sig inte själv.. det har jag idag konstaterat... !!
I fortsättningen när det ska handlas mat får nog Tobias följa med.. i alla fall när man är i stan och storhandlar... handla lite granna i Färgelanda brukar ju gå rätt smärtfritt... =) Men en barnvagn och en kundvagn och två barn på egna fötter som inte alls lyssnar eller är sams det var mer än mitt huvud klarade av... duschen jag tog innan vi åkte iväg var till ingen nytta för när jag tillslut satte mig i bilen bakom ratten då rann allt som var och huvudvärken var ett faktum...

Men annars får jag berömma mina stora tjejer om man då bortser från mataffären... för resten av dagen har dom vart riktigt snälla.. =)

Köpte ett babygym till lilltjejen idag som hon har legat och tittat på här ikväll... jätte söt... =)

Nu ska jag stupa ner i säng... vet inte hur jag har tagit mig igenom denna kvällen för jag är totalt färdig å imorn ska jag upp vid sextiden... hur ska det gå till ?

Natti natti...

Avslutat helgen framför Beck !

Ja nu är snart denna helgen slut också... å va fort det går..
Det är ju redan fyra veckor sen som lilla Rebecca kom till världen... helt sjukt vad tiden springer iväg..

Att jag skulle vara själv hemma med barnen då Tobias skulle tillbringa hela lördagen i garaget det var ja helt inställd på.. men att han sen skulle vakna med migrän å bli liggandes kvar i sängen mestadels av dagen det var ja inte inställd på... jag hade haft lite småplaner på att få städat sovrummet och hallen nere... men dom planerna kunde jag ju genast lägga ner då han låg där med migrän... vet inte varför.. men jämnt när Tobias ligger i migrän blir jag på så dåligt humör.. nästan så man blir sur på han för de... kan inte förklara varför ? Han kan ju inte rå för att han får migrän liksom... Men det är lite småjobbigt... så efter ett par timmar på övervåningen... mestadels framför tv:n... bestämde jag mig för att ta med mig barnen in till Färgelanda och åka pulka... stod inte ut att vara hemma längre...

Barnen åkte upp och ner i vanlig ordning och mamma (jag) fick springa upp och ned och dra pulkor med mer.. *s* Rebecca hon sov så skönt i vagnen helt ovetandes om vad som hände bakom hennes rygg... Ebba älskar ju även hon snö... så hon for runt som en vilde... jagade pulkorna ner för backen.. såg jätte roligt ut... =) Sen låg hon å rullade sig i snön.. så tre snögubbar var det jag skulle ha med mig in i bilen ett par timmar senare.. *söta* Tobias kom förbi under tiden vi var där och åkte.. då hade han lyckats ta sig ur sängen och huvudvärken hade släppt något så han for ut till garaget... Jag och tjejerna åkte sedan hem och lagade mat... och lagom till maten stod på bordet befann sig även Tobias på Norra Edstena... =)

Söndag och tipspromenad i vanlig ordning... idag gick det bäst för mig... men ändå inget resultat man kan skryta me.. de enda man kan konstatera är ju att det gick ännu sämre för dom andra... men en riktigt härlig promenad i strålande solsken.. =)

Åkte hem och fikade och sen slängde jag på tv:n en sväng då jag ändå satt uppe i soffan med Rebecca... fick se slutet på skidorna och när man från början såg att dom var fyra som var loss i täten var av Anders var med där så tänkte man bara NEJ... så har det ju sett ut massor av gånger men så har upploppet kommit och dom andra har spurtat ifrån Anders och han har stått utan medalj... men idag var det andra bullar... idag blev det SILVER =) Så ett stort Grattis !!

Tobias tog med sig Emilia och åkte ut till garaget en sväng.. jag och Felicia satte igång och städade i tvättstugan... äntligen klar !! =) Men det var riktigt skönt att bara ha en av dom stora tjejerna hemma... det blev genast så mycke lugnare... Emilia hade haft roligt i garaget och vart jätte duktig och hjälpt Tobias och Felicia var ju duktig och hjälpte mig att städa här hemma... så ett stort plus till bägge tjejerna idag.. !! =)

Å nu har vi avslutat helgen i soffan framför Beck !!
Tobias försöker just nu natta Rebecca... de går väl sådär.. så ja har änna dröjt mig kvar här....=) Är så fruktansvärt trött.. ögonen går i kors... så jag hoppas lilltjejen somnar snart nu så ja kan krypa till sängs..

Natti Natti

Pizza !!

Idag har jag inte gjort alltför mycket... endast lite tvätt som jag tagit itu med.. och det gjorde jag framför tv:n... vad annars när det är skidor på tv:n ?? =) 

Tobias skulle gå upp tidigt idag för att vända rätt dygnet.. men istället för att hitta på något blev han sittandes uppe i soffan halvsovande... så det där med att gå upp tidigt för att vända rätt dygnet vet jag inte om han lyckades med så bra...

Klockan den gick och magarna började kurra... hade glömt att ta upp något ur frysen igår så vi bestämde oss för att besöka Stampe och se hur han hade det på det nya stället... Färgelandas nyöppnade restaurang & Pub... Jätte fint och jätte gott... barnen instämde glatt =) Å vi var ju inte ensamna om att vara där... det kom och gick folk hela tiden... pratade en sväng med Erika som berättade att lunchen hade vart kolossalt mycket folk på... maten hade tagit slut... Så med dom orden kan man konstatera att det är ett populärt ställe.. !! =)

Efter pizzan kände jag mig dock höggravid igen... jag som precis innan vi åkte konstaterat att jag lyckats gå ner några kilon till.. nu är dom nog som bortblåsta.. *s* Bara att börja om... !! Åkte ut en sväng till Reine och Linda där även Gun-Britt, Sven-Arne och Josefin var på besök.. blev fika och en massa prat... =) Barnen satte Josefin i sysselsättning... det var bok efter bok hon skulle läsa... *s*

Men klockan den går ju väldigt fort när man har roligt... konstigt att den inte går lika fort när det är långtråkigt... ? Så det var dags att fara hemåt... barnen åt en smörgås och sen blev det läggdags.. jag och Tobias bänkade oss framför Let´s Dance och nu väntar vi på att det ska börja igen så man får reda på vem som åker ut....

Imorn ska Tobias till garaget hela dagen... själv vet jag inte vad jag ska hitta på... men får väl åka lite pulka eller nåt med barnen.... passa på mest det är snö... annars kan man ju alltid fördriva dagen framför tv:n... för det är massa skidor på tv:n imorn... =)

// Linda




Två dagar

utan blöja och bara en olycka... !! Felicia har blivit jätte duktig... =) Det var precis som att hon blev stor över en natt... för innan har det nästintill vart lönlöst att ta av henne blöjan.. hon har inte alls vart mogen för det.. inte haft nån koll för huvud taget... men nu... kanonroligt !!

Förmiddagen blev lugn uppe i soffan framför skidskytte VM... hade en fruktansvärd huvudvärk som antagligen beror på sömnbrist... och alvedon hjälpte föga.. *sucka* Men det var ju för en gångs skull riktigt roligt att kolla på skidskyttet... det gick ju riktigt bra för svenskarna trots att dom inte hade det bästa laget till start då de råder sjukdomar i lägret.. Men ett silver blev det och det var en fantastisk insats... !! Stort GRATTIS !!

Sen blev det fika och efter det klädde vi på oss och tog pulkorna med oss till Färgelanda och kyrkbacken... perfekt pulkabacke.. =) Barnen åkte upp och ner, upp och ner och upp och ner... efter ett tag kom dom på att dom kunde åka tillsammans me och det var roligt må ni tro.. mycke högre fart och dom kom mycke längre.. en gång kom dom så långt så dom hamna inne i ett träd... *s* Jag och Ebba hade fullt upp med att springa ner för att ta emot dom och sedan upp för att hjälpa dom att komma i pulkan och iväg... dock har vi inga bildbevis på hur roligt vi har haft för snön vräkte ju ner så vi lät kameran ligga kvar hemma... men Tobias tyckte vi såg ut som tre snögubbar när vi skulle in i bilen och det talar väl sitt eget lilla språk...*s*

Ikväll har vi kikat på Sveriges värsta bilförare... älskar det programmet... skrattar så jag viker mig varje gång... en del är ju inte riktigt kloka... man undrar hur dom har fått sitt körkort alltså.. ? Å vilka kommentarer dom har om sin egna bilkörning eller annat runt omkring... skrattar så jag viker mig dubbel... =) Efter programmet åkte Tobias till jobbet... jag och Rebecca roade oss en timme till framför tv:n innan vi tog oss neråt för att så småningom ta oss i säng...förhoppningsvis snart... =)

// Linda



Min lilla Felicia har blivit stor nu... !!

Vet ni va ? Nåt som är bra... =)

Provsvaren från röntgen av höfter och armbågar på Ebba kom idag och allt var kanon !! =) Utan anmärkning !! Så nu kan hon ställas ut och vi kan ta valpar på henne i framtiden som vi eventuellt pratat på... Kanon !!

Tjejerna var på dagis igår så jag tog mig en sovande förmiddag... man får ju passa på när tillfälle bjuds.. och dessutom fick man ju sällskap i sängen då Tobias jobbat natt och behövde sova... =)

Åkte sen och hämtade tjejerna på dagis och efter det bar det direkt av till Färgelanda för ett besök på bvc... fick då träffa min goa barnmorska...*kul* Rebecca hon bara växer och växer... så än så länge går det ingen nöd på henne... =)

Idag har jag och tjejerna börjat städa nedervåningen... jag tänkte försöka bli klar med tvättstugan nångång.. men det känns som jag aldrig kommer någon vart... saker precis överallt... men nu har jag fått bort den mesta tvätten i alla fall... som mattor och annat som tagit upp jätte stor plats en längre tid... (sen magsjukan härjade i julas) Så om jag nu någon gång skulle få röjt undan där tillräckligt så ska det in en garderob till... den ligger nere i förrådet och bara väntar på att få komma upp här inne i värmen... *s* Men vi fick tagit köket i alla fall och halva hallen... ville inte vara så nära sovrummet och väsnas för mycke när Tobias låg och sov så det får bli till helgen när Tobias ska vara i garaget... då har jag hela dagarna på mig.. =)

På eftermiddagen åkte vi en sväng upp till Gun-Britt och började planera dopet... hon ska hjälpa oss med en del... vad skulle vi gjort utan henne.. ? Bättre svärmor kan man nog inte önska sig i alla fall... förstår bara inte hur hon orkar... jag blir trött bara jag hör allt hon gör hela tiden... jobbar hon inte så passar hon barnbarn... och gör hon inte det så hjälper hon till på något annat sätt... när gör hon något för sin egen skull... ? När sätter hon sig ner och bara tar det lugnt ?

Nu sitter jag här och kikar runt på lite olika utbildningar... funderar på att kanske läsa upp ett par ämnen på Komvux... passa på nu när man ändå går hemma... läsa på distans i det tempot man själv vill liksom... men har långtifrån bestämt mig... men är lite sugen... för man kan väl aldrig lära sig för mycket ?

Igår skulle jag och Rebecca lösa lite korsord hade vi tänkt oss... men vi hann dock aldrig med det... för Rebecca spydde ner hela sängen så jag fick annat att göra.. och på tal om det kanske jag ska ta hand om tvätten som ligger i torktumlaren... så jag tänkte göra ett nytt försök nu ikväll med korsordstidningen... får se vad lilltjejen har för planer ikväll... ?

// Linda



Min lilla Ebba =)



Goaste tjejerna i världen !!

Sova !!

Natten till idag blev inte som jag tänkt mig... *sucka*

Jag som hade sett framemot att få sova... Rebecca hade vart vaken med mig i soffan hela kvällen så hon somnade så gott och desamma gjorde jag... vaknade sen vid tre ...men inte av Rebecca... utan av Tobias som kommer hem... då har han spytt och har en fruktansvärd migrän... men han vet inte om det var migränen som gjorde att han spydde... de kunde ju vara magsjuka eller nåt annat... det dröjer inte länge förrän jag får ont i magen och ligger på helspänn... och bara någon halvtimme senare vaknar Emilia som då har jätte ont i magen och är hungrig... Hon följer med mig ner för att äta en yoghurt... jag pratar lite granna med Tobias och frågar hur det började på han... jo det började med att han fick jätte ont i magen och kände sig hungrig... men bara ett par minuter efter han fått i sig lite mat spydde han upp allt igen... jippie tänkte ja... Emilia var jätte hungrig... då är de alltså bara att räkna minuterna tills hon kommer att spy.. När hon ätit klart gick hon upp igen för att lägga sig... själv traskade ja tillbaka till sängen men sova var ju inte att tänka på... låg på helspänn och lyssnade efter skrik från övervåningen och en orolig mage som gjorde kullerbyttor... men hörde inget från övervåningen och framåt sjutiden lyckades jag tillslut somna...

Sen vaknade jag närmare nio... var allt annat än utvilad men glad för att Emilia inte hade spytt och vi kunde konstatera att det var av migränen Tobias hade spytt... Så hela förmiddagen och halva dagen låg han sen i kraftig migrän... tabletterna hjälpte inte ens idag... så det var längesen han hade såpass kraftig migrän...

Var sugen på att städa och dona här hemma idag men när jag hade tagit hand om tre fulla tvättkorgar med tvätt så var mina krafter som bortblåsta... all energi var spårlöst försvunnen... Så får hoppas att jag hittar lite krafter till imorn så jag i alla fall får påbörjat städningen...

Tobias har nu åkt till jobbet och Rebecca sover... som hon gjort mest hela dagen.. så jag undrar vad vi ska hitta på för nåt inatt när hon lär vakna... ?? Nu ska jag i alla fall lägga mig och passa på att sova dom få timmarna jag kan få... Imorn ska vi upp tidigt.. ska upp redan när Tobias kommer hem... det vill säga runt sextiden... barnen ska nämligen till dagis... sen på eftermiddagen ska vi till bvc och då ska vi få träffa våran barnmorska igen... ska bli så roligt.. !!

Natti natti på er... !!

// Linda



Rebecca ligger och leker med sin kanin... =)



Mina gullungar busar ute i snön... =)

Lite som hänt...

Ytterliggare ett par dagar har passerat av mitt liv...

Å va har då hänt sen sist.. ?

Ebba var hos vetrinären och blev vaccinerad och så röntgade man höfterna och armbågarna på henne... svaret får vi antagligen denna veckan.. skulle ta ungefär en vecka så vi väntar med spänning... Hon blev ju nedsövd under röntgen så den eftermiddagen hade vi sen en väldigt trött och lugn hund... =) Men dagen efter var hon som vanligt igen... full fart å en massa bus... =)

Tjejerna har skött sig något lite bättre dom sista dagarna... men emellanåt hittar dom ju på sådana hyss så man blir mörkrädd.. man vet inte riktigt vart det ska sluta... eller hur länge man ska orka.. ? Men vad gäller Rebecca så är dom helt fantastiska.. jätte duktiga och ska hjälpa mig med henne... ser till att hon har gossedjur och napp hos sig...

Sen måste jag berömma Emilia för hur go hon är emellanåt... Dom sista dagarna har hon spontant kommit och sagt både till mig, Tobias och Rebecca hur fina vi är... det var som imorse när vi skulle iväg på tipspromenad och jag hade tagit på mig lite kläder innan vi skulle åka... då kom hon gående och så tittade hon upp på mig och så sa hon : Va fin du är mamma... man blir alldeles tårögd.. det värmer så otroligt mycke i hjärtat på en... och likadant säger hon om Rebecca nästan varje dag... " Mamma va fin becca är "

Sen har vi Felicia och hon kan ju verkligen bjuda på överraskningar... *s* Det var nämligen så igår kväll när vi skulle lägga dom och dom skulle byta om till pyjamas... då frågade Tobias henne om hon hade bajsat... men nä de hade hon inte svarade hon... då gav Tobias henne klartecken att hon kunde ta av sig blöjan... och hon började på med de medans jag i nästa andetag hör Felicia säga : Vi får se om jag har bajsat.... Grips av mindre panik... hallå eller det här är väl inget lotteri...men denna gången drog ja i såfall vinstlotten... för som tur var hade hon inte bajsat... *s* Men med den tjejen vet man aldrig vad som väntar runt nästa hörn... var så säker.. !!

Igår var vi hemma hos mamma och ute på isen i det kanonfina vädret... bilder från det kommer upp så småningom..
Idag har vi vart och gått tipspromenad... i onsdags var vi hos Tobias föräldrar på kvällen på lite kalas för Tobias pappa som fyllde år... I torsdags var vi på bvc och vägde lillan... hon hade gått upp jätte bra och växt hela två centimeter... =)

Men det är nog de som har hänt dom senaste dagarna...

Nu ska jag passa på att sova medans lilltjejen sover...jag och hon har sett på Beck här ikväll... hon har vart riktigt go ikväll... lekt och stojat med armar och ben väldigt utan att vara det minsta skrikig som hon annars vart andra kvällar... fast det att hon har vart lite skrikig tror vi beror på magen... vi har köpt magdroppar till henne och dom verkar hjälpa... Nu har hon somnat gott i sin säng så jag ska göra desamma i min tänkte ja.. =)

Tobias är inatt på jobbet... nattvecka som gäller nu.. !!

// Linda

Våran Ebba ett år idag !!

Ja tiden går verkligen fort... idag är redan vår lilla vovsing ett år.. satt igår kväll och tittade på kort från det vi fick hem henne... va liten hon va... minns knappt att hon har vart så liten... för nu är hon ju stora tjejen och imorn ska hon vaccineras och röntga höfterna... hoppas bara att höfterna är bra på henne så vi kan ta valpar på henne i framtiden... =)

Igår var en ganska slö förmiddag.. men när vi väl vaknat till och bestämt oss för att åka till garaget då blev det fart... Ute vid garaget tog jag Rebecca i vagnen och så följde Emilia, Felicia och Ebba med mig på en promenad... riktigt härligt väder... solen sken och snön gnistrade... bättre kunde det inte bli... under tiden vi var ute och gick grejade Tobias med sin mammas bil... bromsarna hade lagt av på den... men duktig som han är hittade han ju orsaken så vi kunde åka vidare när vi kom tillbaka från våran promenad redan... svängde förbi Färgelanda för att fixa lite delar som behövdes till hans mammas bil..

Väl hemma igen fixade vi i ordning lite mat och efter det åkte Tobias ut till garaget igen för att fixa i ordning bromsarna... Jag och Emilia var rediga och gick ner till förrådet och hämtade upp ved... Emilia var jätte duktig och bar en korg helt själv..

Sen hade jag precis fått barnen i säng när Tobias återvände hem... Jag och Tobias tog då med oss lilla Rebecca upp för ett bad... hon älskar verkligen att bada... =) Efter det kikade vi lite på tv:n och vi lyckades ju faktiskt hålla Rebecca vaken under ett helt program så vi gick sen ner och bakade lite granna... En "mormorskaka" ( eller kärleksmums som det också heter ) blev det... Å Rebecca lyckades ju vara vaken även då så redan klockan tio kunde vi krypa till sängs... det var inte dumt kan jag säga... helt underbart.. =) Sen fick jag dock ett par vakentimmar inatt... men det var inte så farligt då jag fått sova ett par timmar mer innan denna natten...=) Men däremot var jag riktigt trött när klockan ringde kvart över sex då jag visste att jag var tvungen å gå upp...

Men när man legat ett par minuter mer än man egentligen skulle så blev det bråttom och då var det rätt lätt att gå upp... Fick klätt barnen, gjort ordning frukost, tagit hand om lillan, jagat upp Tobias och även fixat ordning mig själv sen bar det av till dagis... första dagen detta året som barnen skulle till dagis... dom blev helt galna i baksätet när vi kom fram... dom ropade och tjoade så det var inga problem att lämna dom inte... !! =) Jag och Tobias åkte sen vidare ner till Uddevalla för att handla lite... Behövde lite saker till den ena bilen och så blev det även lite mat när vi ändå var där nere...

Hann sen äta lite mat innan det var dags att hämta barnen på dagis igen... för idag åt ju barnen på dagis så då passade jag och Tobias på att äta innan dom kom hem och så fikade vi sen istället på eftermiddagen... Tobias åkte sen till garaget och fixade i ordning den bilen... under tiden städade jag lite granna här på nedervåningen... dammsög och skurade av golven... det behövdes verkligen... Ebba fäller så ruggigt mycket hår så det var en hel valpkull jag fick dammsugit upp... Så även idag hann jag lägga barnen innan han kom hem... fast det var inte mer än så för i trappen på vägen ner hör jag hur han kör in på parkeringen... men han var inte ensam när han kom.. han hade visst träffat på Thomas och Erika ut efter vägen så dom var med på ett litet besök... *trevligt*

Tobias mamma kom förbi här en sväng förut me... och jag har nog världens gulligaste svärmor... hon kom med blommor till mig... hon tyckte jag skulle ha dom... bara så där... blev verkligen överraskad och jätte glad !! Tusen tack !!

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen... ska se klart på en film vi började på för ett par dagar sen... *s*

// Linda


Pressat tidsschema !!

Vaknade, släppte ut Ebba... konstaterade att det var rätt kallt ute... gick tillbaks till sängen och kröp ner under det varma täcket hos Rebecca igen...

Efter ett tag kom tjejerna ner... en blick på klockan sa att det var dags för frukost... funderade på tipspromenad.. men det var fortfarande väldigt varmt och skönt under täcket... frågade tjejerna om dom ville gå tipspromenad.. Det ville dom !!

Det var bara att lämna det varma goa täcket bakom mig och styra stegen mot köket... frukost följt av klädesombyte.. När vi sen var redo för att möta kylan på andra sidan dörren blir vi avbrutna av telefonen som ringer...

Det var några som ville komma och titta på vagnen ikväll.. efter en snabb och halvdan vägbeskrivning lägger jag på luren och skyndar mig ut...nu har klockan hunnit ticka iväg och dom där extra minuterna har blivit till minus i tidsschemat... Får in vagn, hund och barn i bilen sen hugger jag tag i iskrapan som verkligen behövdes idag... skrapade för glatta livet och sen bar det av... på vägen upp ringer telefonen och jag är efterlyst... så går det när minuterna blir till minus i schemat... =) Men man har ju en snäll svägerska med familj som villigt väntar tills jag kommer fram.. fort ut med vagn, hund och alla barnen så är jag fit for fight för en promenad !! Vid detta laget var det inte längre kallt ute... !! =)

Ebba fortsätter med sin trots så promenaden blev till en dragkamp mellan mig och henne... Jag vann i slutändan men inta utan att jag kommer att få blåsor i hela händerna efter kopplet... annars så gick promenaden riktigt bra... bättre än jag trott ... tjejerna var kanonduktiga på att gå och om man bortser från Ebbas dragkamp så gick det ju fint att gå med en vagn, två tjejer och en hund... man fick linda kopplet så hårt man kunde runt handen och så tog man ett fast grepp om vagnen !! =) Perfekt i uppförsbacke... då hade man draghjälp... =) Däremot gick det inte lika bra på frågorna.. handlade bara om en massa årtal så det kändes som en ren gissningslek och då kunde jag bara konstatera att jag inte var så duktig på att gissa !! Men med frisk luft i lungorna och total överskattad klädsel packade vi sen in oss i bilen för att åka hemåt....

Nu hade vi bråttom... slängde på maten och under tiden letade vi fram kläder och gjorde klar Rebecca... Sen kastade vi i oss lite mat och efter det blev det ett snabbt besök i duschen... fast jag är ju glad att vi väntade med att duscha tills efter tipspromenaden.. för om vi duschat på morgonen hade det vart bortkastad tid... *s* dock blev det nu lite stressigt men det gick det med... Å så bar det än en gång ut i bilen och färd mot Högsäter... !!

Emilia skulle ju sjunga med barnkören i kyrkan... Tobias kom och gjorde oss sällskap efter han slutat jobbet =) Emilia var jätte duktig... jätte roligt att se min lilla tjej som blivit så stor... kunde inte förstå att det var min lilla blyga Emilia som nu stod där framme och sjöng... för bara nåt år sen skulle hon ju inte vågat gå fram där utan att jag var med.. men nu traskar hon iväg som inget hänt... hon har blivit stor... *skrämmande*

Sen bar det hemåt för att vara hemma i tid tills dom skulle komma och titta på vagnen... hade väl ett tjugotal minuter tillgodo denna gången.. !! *pust* Jätte trevliga personer och en tvillingvagn fattigare... dom köpte den !! Skönt att bli av med den för den har ju tagit väldigt mycket plats... men samtidigt lite ledsamt.. jag har ju verkligen tyckt om den... men jag hoppas att dom får lika mycke glädje av den som jag har haft... !!

Ett snabbt besök i Färgelanda för att sedan åka hem och lägga tjejerna... jag och Tobias intog halvt ryggläge i soffan för att se på Beck !! Dock var det bara jag som såg hela Beck... Tobias däckade efter halva filmen ungefär... men man kan ju inte klandra han för det... han har ju jobbat hela helgen... lagom till filmen var slut vaknade Rebecca... då jag under filmens gång försökt att få liv i henne men utan resultat... så nu sitter jag här med en pigg liten tjej med jätte fina blåa ögon... =) Fast dom börjar sakta men säkert bli lite mindre nu... Men jag har fått tagit en disk och startat en tvättmaskin... så inget ont som inte har nåt gott med sig... !! Men sova skulle vara väldigt gott det med... =)

Nä dags att muta skruttan med lite mat så kanske jag får sluta mina blåa ögon i ett par timmar sen.... =)

// Linda



Ni är det bästa som har hänt för mig !!

Konkurrens på hög nivå !!

Ja dagarna dom bara springer iväg... tänk imorn är redan lilltjejen två veckor... va fort allt går..!!

Emilia och Felicia tar mer eller mindre livet av mig.. dom lyssnar inte för huvud taget... att stänga in dom på deras rum hjälper föga.. direkt dom kommer utanför dörren börjar det igen.. ja försöker ägna tid åt dom.. vi spelar spel, läser och grejar och dom stunderna är dom som två små ljus... men så fort det är över så är även ljusen släckta.. *pust*

Ebba har även hon börjat protestera rejält... hon biter i allt hon får tag i ... precis som en trotsig liten valp... undrar hur länge det här kommer att hålla på.. .? Jag är då helt färdig... all den vakna tiden som jag inte spenderar med Rebecca går åt till att underhålla, krama och skälla på dom andra...

Tack och lov så är i alla fall Rebecca jätte snäll... (hittills i alla fall) Hon är vaken ett par timmar på natten dock... men det räcker oftast med att man är i närheten av henne så är hon lugn och go... så vi brukar sitta i sängen och sjunga sånger... fast ibland får vi leta oss ut i köket så vi inte stör Tobias alltför mycke... ibland sitter vi även här en sväng.. måste ju lära sig datorn i tid... *s*

Igår när vi vaknade hade det ju kommit massor med snö... =) Det fick ju inte gå förlorat... så när Tobias kom hem från jobbet packade vi pulkorna i bilen och så bar det av in till Färgelanda för att åka lite pulka.. det finns en väldigt käck pulkabacke vid kyrkan där... här hemma finns det nämligen inte en backe så långt ögat når...



Nu ska det åkas pulka !!



Tjohej va de går... !!



Å även i år kunde dom ju lura med mamma på en åktur.. =)

Imorn ska vi iväg till kyrkan... Emilia ska vara med barnkören och sjunga.. ska bli väldigt roligt och se... lite spännande och se vad min stora tjej har lärt sig... Det är ju även tipspromenad imorn... men än har jag inte bestämt mig om jag ska gå.. Tobias jobbar så jag är rädd att det kommer att ta hela dagen om jag ska gå själv med dom... ? För tjejerna får ju gå banan själv och det kan ju ta sin tid... och sen har vi ju Ebba och en vagn som ska gå åt samma håll helst... jag gick en sväng i Färgelanda igår med Rebecca och Ebba och för det mesta var vi överens... men inte riktigt alltid...

Idag har vi bara vart hemma hela dagen.. jag är helt färdig.. har haft ont i huvudet hela dagen och det har inte blivit bättre av två som hela tiden har en ljudnivå som måste komma från en annan planet.. är det inte för att dom stojar och leker som dom skriker så skriker dom för att dom bråkar å slåss... *pust*

Men jag har i alla fall lyckats ta mig igenom ett par tvättkorgar med tvätt... helt otroligt vad mycke tvätt det var... och mer finns det... har kört tvättmaskinen varm i två dagar nu och än ser jag inte slutet... och det lär ju inte bli mindre tvätt i fortsättningen nu när vi är en mer... vad har jag gett mig in på egentligen... ? *s*

Men trots att det är lite konkurrens så älskar dom sin nya lillasyster...



Två stolta storasystrar !!



Emilia tycker det är jätte kul med Rebecca... hjälper mig ofta att passa henne.. =)



En stolt storasyster !!

Felicia har ju blivit mellanbarn nu... och det är inte utan att det märks... ena stunden är hon jätte stor och duktig... ska hjälpa mig med Rebecca och så... medans andra stunden är hon som en trotsig bebis...

Emilia tycker det är väldigt roligt med Rebecca.. och hon skulle nog helst ta hand om henne själv om hon hade fått.. hon vill väldigt gärna sitta och hålla henne och så fort jag går iväg och Rebecca blir ledsen är hon där och ska trösta... ge henne nappen eller någon nalle och ibland stoppar hon till och med in sitt eget finger som Rebecca får suga på...*söt*

Igår var bägge tjejerna med och skulle byta på Rebecca... och det klarade dom galant.. trots att Rebecca hade bajsat och att tjejerna tyckte det lukta usch så tvättade dom henne jätte noga och fint... så dom kan bara dom vill !!

Nä nu är det nog dags att gå och se vad dom har för sig... för nu är det ovanligt lugnt och tyst.. riktigt skönt... men det är nu man inte får gå på den niten och njuta av lugnet... för det är nu det händer bus... i alla fall till 99 % säkerhet.. !! Så nu var min andningspaus slut för denna gången.... back to reality !! =)

// Linda

Effektiv trebarnsmor

Nu var det verkligen längesen jag skrev här... men här har det vart fullt upp.. datorn är ju inte det som är först prioriterat direkt.. !!

Med lilla Rebecca går allt bara fint... hon äter, sover och skiter som Tobias säger.. =) Fast det är ändå jag som haft oturen... i fredags kväll satt vi och tittade på Let´s dance.. då jag skulle passa på och byta på henne i en utav pauserna... tror ni inte då att hon kissar och bajsar precis när jag tagit bort blöjan för att sätta på henne en ny... så hela jag var full i kiss och bajs... jätte mysigt... eller inte... *s* Sen dagen efter så spyr hon ner hela mig och hela sängen... och bara någon dag senare spyr hon än en gång ner hela mig... jag var blöt ända in på skinnet... men det är väl så det är att ha småbarn... ? =)

Emilia och Felicia går mig däremot på nerverna... dom har ju fått konkurrens nu när lilla Rebecca har kommit... och det märks.. dom bara bråkar, hittar på hyss och förstör saker.. häromdagen var vi tvungna att plocka bort varenda en bok från deras rum... dom rev ur sidorna ur varenda en bok dom kom åt... lite tråkigt på alla dom fina disneyböckerna dom har... dom flesta av dom böckerna är ju dessutom mina och Tobias gamla böcker... men nu har vi fått räddat en del i alla fall... så får vi se när vi kan plocka fram dom igen..

Har haft en underbar barnmorska som jag ska träffa till veckan igen... hon ringde när vi hade kommit hem och gratulerade oss... *jätte roligt*

Har vart många som gratulerat oss och jag kan bara säga TACK !!

Syster har vart på besök i Dalsland i några dagar så då fick det bli ett besök ute hos mamma på tisdag kväll... för självklart var vi ju tvungna att visa upp våran lilla skatt för henne.. sen är det ju alltid roligt att träffa henne med... för det blir ju inte så ofta.. =)

Igår var det fullt hus här... först på dagen kom en kompis till Tobias på besök... och sen på eftermiddagen kom Tobias äldste bror med familj på besök... jag träffade dom dock inte så länge för jag skulle iväg på årsmöte i klubben på kvällen... men en liten stund blev det... jag hann ju få fika.. =) Tjejerna hade i alla fall haft jätte roligt... dom leker ju så bra med deras dotter som är precis mitt emellan Emilia och Felicia i ålder...

Idag har Tobias börjat jobba igen... känns lite konstigt.. fast det känns samtidigt bra att vara tillbaka i vardagen igen... själv skulle jag befinna mig på Näl klockan nio imorse... jag har haft lite ångest över hur jag skulle hinna till det och vilken tid jag skulle vara tvungen att gå upp... men nu i efterhand kan jag konstatera att man hinner klä på tre barn, mata tre barn, klä på dom ytterkläderna, sätta in dom i bilen, äta och klä sig själv på cirka 45 min... !! Då är man effektiv... !! =)

Tanken var att jag skulle gå upp klockan sex för att ha gott om tid på mig... men när man sen antagligen stänger av klockan istället för att ställa den på snooze så att man sen vaknar kvart över sju istället då hade man inte tid att fundera på saker och ting... då var det bara att sätta fart och vara så effektiv det bara gick... jag hade planerat att åka härifrån klockan åtta... fem över åtta körde jag av parkeringen... så schemat höll ju nästintill trots över en timmes försovning.. !! =) Men just då var jackan överskattad kan jag säga.... *s*

Inne på Näl gick allt bra... Var hos en logoped med Emilia... men hon tyckte att Emilia var jätte duktig och ansåg inte att hon behövde gå hos någon i fortsättningen.. På vägen hem svängde vi förbi Tobias jobb för att tanka... bensinstationen ligger precis mitt emot... men vi var ju tvungna att busa lite så vi åkte över till hans bil och skrev en böteslapp och la i framrutan... *tihi* för han vet ju inte om att vi har vart där... =) Sedan fortsatte vi färden hemåt... ett stopp i Färgelanda för att handla lite.. och sen vidare hemåt...

Nu har vi fikat, Rebecca har även hon fikat.. =) Barnen har gått och lagt sig för att sova middag en stund.. alla tre.. =) I eftermiddag ska Emilia iväg på barntimmarna annars blir resten av dagen lugn...

Nu funderar jag på att göra mina barn sällskap tills älsklingen kommer hem från jobbet...

// Linda

RSS 2.0